Въпрос за web page maker

cskavd

Registered
Здравеите. Искам малко помощ за уеб пейдж мейкър. Изтеглих си Templates от един сайт и искам да ги вкарам в програмата за да направя сайтът, но те не са във формат за УПМ.то а за Фотошоп. Какво да направя ? Благодаря предварително.

cskavd каза:
Здравеите. Искам малко помощ за уеб пейдж мейкър. Изтеглих си Templates от един сайт и искам да ги вкарам в програмата за да направя сайтът, но те не са във формат за УПМ.то а за Фотошоп. Какво да направя ? Благодаря предварително.
:shock:

Нарязваш си дизайна с фотошоп и после слагаш картинките в WebPageMaker. Другия вариант е да нарежеш дизайна със Slice Tool. С него хем ще нарежеш дизайна, но и ще го кодираш. После само трябва да запаметиш нарязаното с Save for Web в HTML+gif (jpg, не съм мн сигурен).

Успех!

И като ко изрежа после ако в темплейта има бутони как да ги направя от картинки в бутони ???

С WPM. Не си спомням точно как беше, защот отдавна не я ползвам, но можеш да направиш картинка бутон с линк. Потърси.

Аз тоя уеб пейдж мейкър го използвам само за бутони и пак не става както искам :cry:

Ех, че сте ми рибчици... :lol:

Първо трябва да нарежете бутоните от картинката, която ви отваря с Photoshop. После сейфате като отделни картинки. Вкарвате ги във WPM и там с десен клик върху отрязаната картинка и кликате на "Link to..."
Там избирате дали да ви е страница във вашия сайт или в друг сайт. Показвате коя страница или я пишете ако е от друг сайт и сте готови! Не знам какво му е толкова сложното... :shock:

Back
Горе