Въпрос относно позиционирането

explozen

Registered
Здравейте :)
http://fighter-bg.com/reklama.php погледнете долу във ъгъл как двата бокса са един върху друг. Как мога да го поправя ?
 
Позволих си да ти взема изходният код, за да тествам! :)

Отваряш си main.css и в класа topreklama_big добави margin-top: 100px; :)
 
За дива, в който ще сложиш този центрирания, задавaш:
[css]
position: relative;
[/css]
А на този, който искаш да центрираш в средата, задаваш:[css]
position: absolute;[/css]
С :
[css]
top:10px; //примерно
left:15px; //примерно
[/css]

си го наместваш, както искаш[/css]
 
Ако на бекграунда т.е. : (това точкуваното нещо) си задал определена височина, пробвай да я уголемиш...
 
Има някакъв заоблен фон със сянка, мисля, че той ти прави проблема. :) Просто му направи 100% височина + маргин-топ, който ти дадох по-горе. :) До колкото разбрах ти искаше само да го поместиш на долу.
 
5308270Z.png


Това което е оградено във червено, това е проблема. Просто искам да се забрани елемент върху елемент.
Трябва да има нещо като граница или поне аз така го разбирам?
 
Като цяло кодинга ти е шит, по простата причина, че няма последователност в лейаута ти и ръгаш тагове както ти падне с незнайна семантичност. Тая долната реклама си я сложил в <center> таг и за това се при покрива. Но и да го фикснеш не можеш както трябва, познай защо - кодинга ти е шит. Може да се оправи, но това е лошо кодиране. Започни отначало защото ще имаш много ядове след това - я за да добавяш разни фийчъри, я па да го продаваш. Никой не купува зле скалъпен сайт, пък ако искаш сложи 10 уникални фичъра.

Препоръявам да почнеш и от базата на HTML-а.
 
Първо махни таговете <center> и на двете места, където си ги сложил. И не ги използвай никога повече никъде ;)
Това ти е css-а на проблемния елемент
[css].topreklama_big {
background: url("../imgs/pattern_3.png") repeat scroll 0 0 transparent;
border: 1px solid black;
border-radius: 15px 15px 15px 15px;
box-shadow: 7px 7px 9px #000000;
float: left;
height: 105px;
opacity: 0.9;
padding: 18px 0 0 10px;
width: 750px;[/css]
А това на футъра, защото става мазало, ако го зарежеш така
[css]
.footer {
background-color: #222222;
background-image: url("../imgs/pattern_3.png");
border: 1px solid black;
border-radius: 7px 7px 7px 7px;
box-shadow: 7px 7px 9px #000000;
margin-top: 150px;
padding: 10px;
position: relative;
width: auto;[/css]

Иначе колегата в предния пост е прав. Кодът ти е много зле написан.
 

Горе