Въпрос птносно Download

crazzybg

Registered
Здравейте.

Искап да попитам за деректен download линк , искам до някаква степен да огранича потребителите , но по моя начин излиза малко сложно и много писане и искам да се посаветвам с някой дали може да даде идея да речем нещо от сорта :

PHP:
//да речем че потребителя натиска бутона и предстои примерна проверка
if(isSet($_POST['submit'])){

// използвам пример с точкова система при недостик да извежда ерор като за пример
if($userpoints < $points){
echo "Error";
}

// ако всичко е готово да му изведе линк
if($userpoints >= $points){
echo "<a href='$downloadurl'>Link</a> ";
}

}

до тука това е лесно .. но искам да попитам да речем линка е myweb.neshto/download.exe
как да огранича ако този потребител копира линка на някой друг потребител да не може да го сваля ?

Дано съм описал всичко разбераемо :)
Благодаря за помоща предварително.

Даваш динамичен линк с някакъв произволен ключ за всеки потребител,като този ключ може да се вижда само от дадения потребител...

Дам пробвах го с hex кодиране и с md5 но обаче достапа до дадения URL пак е активен когато пусна да тегля файла копирам линка на мой познат и той го сваля нещо не мога да го разбера това , ако имате възможност да ми дадете някое демо(sorce) или едно example да направите ще съм много благодарен

crazzybg каза:
Дам пробвах го с hex кодиране и с md5 но обаче достапа до дадения URL пак е активен когато пусна да тегля файла копирам линка на мой познат и той го сваля нещо не мога да го разбера това , ако имате възможност да ми дадете някое демо(sorce) или едно example да направите ще съм много благодарен
Нали това е идеята ,дадения произволен код се записва в една табличка и може да се вижда САМО за съответния потребител,тоест правиш проверка във download.php дали въведения код съответства на дадения потребител,а не всеки потребител да влиза с този код.
Примерно
download.php?code=k9ws9kw9k9wk

в таблицата е записано вече
user_id= 15
code=k9ws9kw9k9wk

и правиш проверка дали този код съотстветства с user_id=15
ако е различен > Нямате достъп до файла!

Back
Горе