Галерия и форум на различни хостове става ли?

tonev2

Registered
Има ли начин като си инстална галерия на форума снимките който ъплоадват потребителите да са на друг хост?

а някои може ли да ми покаже как изглежда такава галерия че ми стака интересно на мен ще ми свърши рагота даже и ако нойе да се добави някакъв текст към снимката

tonev2 каза:
Има ли начин като си инстална галерия на форума снимките който ъплоадват потребителите да са на друг хост?
Има начин но идеята, като цяло не е добра.... Примерно първият сървър ти управлява съдържанието а самите снимки се ъплоадват на изцяло друг хост в интернет. Тогава обаче с правата за качване и сигурността, као цяло ще е голяма шашкания. По-нормалният начин е папката в която ще се качват снимките физически да се намира на друг компютър и да е монтирана в дървото на уеб-сайта ти, примерно с NFS сървър. Най- добрият вариант е добавянето на нов хард-диск на същият сървър. Ако идеята е да се облекчи трафика варианти много...

admin каза:
tonev2 каза:
А начина ще ми кажеш ли?

Аз не разбрах обаче за какво питаш?
Защо искаш да са на различни сървъри?

може да има малък дисков лимит на сървъра - 1-вия.

по темата. има начини много, най добрия е чрез ftp заявка, но помисли при евентуално забавяне на 2-рия сървър какво ще се получи с галерията. Ще има галерия без снимки.

Ми значи аз примерно имам хостнат форум и искам галерията към форума примерно да слага снимките в друг хост например 4000webs.com.

и двата хоста поддържат php.

Back
Горе