Геолокация на IP

dakata__92

Super Moderator
Как да разбера държавата от която е даденото ip ? Неискам да използвам API-та да ми връщат информацията и да им правя трафик. Търся но все намирам някакви API та които ми връщат JSON с информацията а аз искам сам да си напиша обработката на инфото. Някъде има ли готови кодове и прочие или да ми обясните какво точно трябва да направя?

Трябва да си направиш една огромна БД със информация за това в коя държава какви ip ranges има и така

lam3r4370 каза:
Трябва да си направиш една огромна БД със информация за това в коя държава какви ip ranges има и така

Е добре де тогава за един посетител каква информация мога да извадя освен стандартните 3 неща:
$_SERVER['REMOTE_ADDR']
$_SERVER['HTTP_REFERER']
$_SERVER['HTTP_USER_AGENT']

Щеше ми се по-подробна информация да вадя за посетител.

Ако не искаш да ползваш API-та, тогава виж GeoIP. Можеш да безплатно извлечеш държавата и града, в която се намира дадено IP, а за другите неща мисля, че се плаща...
The GeoIP extension allows you to find the location of an IP address. City, State, Country, Longitude, Latitude, and other information as all, such as ISP and connection type can be obtained with the help of GeoIP.

Поредния глупав въпрос, колкото и да не ти се иска за тази цел се ползва външна услуга - GA,Statcounter...

uphero каза:
Поредния глупав въпрос, колкото и да не ти се иска за тази цел се ползва външна услуга - GA,Statcounter...
Не въпросът не е глупав, не ми се иска и няма да ползвам. Няма да правя излишен трафик към сайтове, само за едната услуга, която има варянти да се ползва са dat файлове и прочие и на нашите хостинги. Е няма да е толкова точна, но какво пък не правя излишен външен трафик.

Back
Горе