L Lasevg Registered 3 Септември 2010 #1 Когато търся в бд за потребител mishka , ми намира потребителя , но всъщност той е Mishka , и като сравнявам после с if() и ми казва че не са равни , как да оправя този бъг
Когато търся в бд за потребител mishka , ми намира потребителя , но всъщност той е Mishka , и като сравнявам после с if() и ми казва че не са равни , как да оправя този бъг
R relax15pyt Registered 3 Септември 2010 #2 Минавай с preg_match и му сложи case-insensitive. А ако си сигурен, че всички имена започват с главна... Код: if(ucfirst($name) == $name)
Минавай с preg_match и му сложи case-insensitive. А ако си сигурен, че всички имена започват с главна... Код: if(ucfirst($name) == $name)
L Lasevg Registered 3 Септември 2010 #3 тоест :? кое да мина , може ли пример ама то не винаги първата е главна... примерно : ако в бд е lAsevg , а търся Lasevg ще го намери
тоест :? кое да мина , може ли пример ама то не винаги първата е главна... примерно : ако в бд е lAsevg , а търся Lasevg ще го намери
J jooorooo Registered 3 Септември 2010 #4 Код: SELECT BINARY 'Test' LIKE BINARY 'test' Код: SELECT * FROM `table` WHERE BINARY `row` LIKE BINARY 'test' Код: mysql> SELECT 'a' = 'A'; -> 1 mysql> SELECT BINARY 'a' = 'A'; -> 0 mysql> SELECT 'a' = 'a '; -> 1 mysql> SELECT BINARY 'a' = 'a '; -> 0
Код: SELECT BINARY 'Test' LIKE BINARY 'test' Код: SELECT * FROM `table` WHERE BINARY `row` LIKE BINARY 'test' Код: mysql> SELECT 'a' = 'A'; -> 1 mysql> SELECT BINARY 'a' = 'A'; -> 0 mysql> SELECT 'a' = 'a '; -> 1 mysql> SELECT BINARY 'a' = 'a '; -> 0