ArchangelS
Registered
Можели да ми кажете какви са инструментите за графика , и на какъв плот се правят . Защото аз го правя на RGB плот , с бръш и пенсил тоол , както и формите , квадрат , и тнт..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Бележка: This feature may not be available in some browsers.
ArchangelS каза:Графика , Графичен дизайн , няма какво да се формулира , графиката си е графика .
ArchangelS каза:Интересувам се от инструментите които се използват в графичен дизайн и дали фотошоп е добра програма за графичен дизайн .
Също се интересувам , в фотошоп , на кой плот да работя за графика ?
ArchangelS каза:Интересувам се от инструментите които се използват в графичен дизайн и дали фотошоп е добра програма за графичен дизайн .
SandPrince каза:ArchangelS каза:Интересувам се от инструментите които се използват в графичен дизайн и дали фотошоп е добра програма за графичен дизайн .
виж нека обясним понятията графика и графичен дизайн.
Графиката е нещо което си отпечатал вече - дали ще е голяма черна точка, няква снимка или друго, тва е графика.
Това което гледаш на монитора е изображение.
Графичния дизайн е понятие в дизайна като цяло, което обхваща печатната медия. Именно и за това се нарича графичен дизайн - графика отпечатана на хартиен носител.
Photoshop-a се ползва по цял свят от графичните и уеб дизайнери.
Наложила се е като стандарт и ако кандидатстваш някъде за работа, ако не знаеш поне минимума, а минимума ти е photoshop, просто забрави.
Колкото до въпроса какви инструменти да използваш - използваш тези които смяташ за добре, да визуализираш идеята си. Дали ще е pen tool-a, дали ще е формите за изчертаване на графики....няма значение. Ти ползваш цялата програма, вече зависи идеята ти (която е само в главата ти) какво изисква. Може някой път да не знаеш как да направиш даден ефект - търсиш в гугъл, пишеш по форума да питаш и така.
Иска се време да отработиш, свой си собствен стил на работа.
Друго - плот за графика звучи странноно предполагам че питаш за режима.
За уеб ползваш:
Color mode - RGB
Resolution: 72 dpi
Мерна единица: px
За печат:
Color mode- CMYK
Resolution: 300 е стандарта
Мерна единица: mm/см
Това е, надявам съм бил полезен.
Ако имаш въпроси, питай, на разположение съм :?: