Дайте мнение

mo7ika

Registered
Няколко дни гледам обяви за работа от най-посещаваните сайтове на таз тема в България. Гледам, търся, ама никакъв извод не мога да си направя. Човек не може да се ориентира какво да специализира като програмиране за напред. Мислех си аз, че е мобилното програмиране и уеб дизайна, имах предположения, че ще нарастне търсенето им, но уви не мога да разгранича тънката граница между търсенето на програмисти. В крайна сметка прочетох изказване "Няма кво да го мислите, те всякакви търсят..." Възможно ли е някой по-навътре по темата да одари 1-2 приказки, защото съм сигурен, че не съм първия на когото му се върти тоя въпрос в главата. ;)

Нама да е зле да се направи и една анкета, но аз лично не мога да я формолирам точно...
 
Аз също мисля, че точен отговор на този въпрос няма.
Тук всеки би отговорил или "Всички се търсят" както ти каза, или това което отговарящия най-много го влече/умее ...
Въпроса тук може би по-скоро опира до това -
На теб с какво ти се занимава ?
Мобилни приложения, Уеб, Десктоп приложения/програми, Игри ...
Ако успееш да си отговориш на този въпрос мисля, че по-лесно ще се ориентираш към какво да се насочиш.
Това мисля аз.
И все пак каквото и да избереш винаги ще намериш реализация ако си достатъчно мотивиран :?:
Освен това мисля, че точно при мобилните приложение има голям бум и ще продължават да нарастват според данните, които Гугъл вади.
Ето от една новина от днес:

През 2009 г., когато Android си пробиваше път на пазара, Google е получил скромните $16,8 млн. от проекта. $15,7 млн. от тях идват от реклама, а останалите $1,1 млн. са приходи от продажба на самите приложения
Приходите на Google от Android за първите пет месеца на 2010 г. възлизат на $132,1 млн., вкл. $26,8 млн. от реклама, $1,6 млн. от приложения и $103,7 млн. от смартфона Nexus One, който Google продаваше самостоятелно от януари същата година.
Плановете на Google за 2012 г. предвиждат приходи от Android в размер на 840,2 милиона долара, или 50 пъти повече спрямо 2009 г. $804,3 млн. от тях се очаква да донесе рекламата, а останалите $35,9 млн. - продажбата на приложения.
Към края на 2013 г. проектът се очаква да донесе $1,34 млрд. на интернет компанията. $1,27 млрд. ще бъдат приходите от реклама и $64,8 млн. - от приложения.

Да не говорим за разработчиците на игри и разни други софтуери.
Сайтове ? Ми сигурно всеки ден се появяват десетки хиляди нови сайта..
Малко дълго стана за което се извинявам, но наистина когато настъпи този момент и започнеш да се чудиш към какво точно да се насочиш е много трудно.
Та. Какво искаш да разработваш ?
 
С какво ли... Попринцип дизайна не ми се оставя, но едно висше ще ми струва доста, а и няма голям избор (2 паралелки за страната, доколкото знам) Сега единственото, което ми грабва окото е паралелката СИТ в ТУ Варна, ако намеря нещо подобно в София скачам там. Паралелката е супер. Попринцип симпатиите ми са към уеб дизайн, програмиране (не съм вещ в него но не го отхвърлям за висше), електроника. А след това ми се иска да съм на собствени начела - мобилно програмиране дизайн и прочие. Малко разминаваща и размита картинка, но зареди това питам.
 

Горе