Данък Интернет

Player_pz

Registered
4641.2224.jpg

От 1.01.2007г. в Германия трябва да плащат такса за компютър, безжично устройство или гейм конзола, разполагащи с опция за свързване в Интернет

Над 20 индустриални асоциации в Германия са изпратили петиция до правителството с искане да се отмени или най-малкото преразгледа влизането в сила на нова месечна такса за свързани към Интернет компютри и мобилни телефони. Страстите в „страната на поетите и мислителите” се разпалиха след като преди няколко седмици и 16-те щата обявиха плановете си за въвеждане на нова такса, засягаща домашни и бизнес потребители, разполагащи с един или повече компютри, свързани към Интернет. Иновативният данък, който трябва да влезе в сила от първи Януари 2007-ма, се отнася също за поддържащи Интернет свързаност безжични устройства и гейм конзоли.
Бизнесът в Германия би бил особено засегнат от предлагания данък, понеже, за разлика от частните домакинства, те ще бъдат облагани за всяко едно устройство.

източник:download.bg
 
Да им е гадно на Германците.... но като се замисля дали няма да го направят навсякъде така,вклучително и България рано или късни,ако се одобри от ЕС?
Това ще е гадно,още един данък отгоре :? но за моя радост скоро няма да стане ако изобще някога ще стане.
 
В България има данък ДЪЖД за юридическите лица .. Какво ли още ни чака :? (дано ня'а данък Уеб-Турист :lol: )
 
Тези политици само си пълнът банковите сметки с подобни данъци

това ако влезне и в българия този който го е измислил ще хода да го заколя
 
Тез в Германия са много зле. Плащат за тва че имат ТВ и куп други неща, сега и за компютър. Тва со болни мозъци, които си нямат руга работа.
 
Лелеее добре че не живея в Германия :D . Да им е гадно :twisted: , и дано това не стигне до България.. :shock:
 

Горе