Две версии на форум

cocobrais

Registered
Ами имам следния въпрос как мога да на правя така че да имам две версии на форума бг и англ.? Според мен трябва да са два форума ... Също мисля че ще е добре регистрираните в бг версията да могат да ползват и англ. и обратното...Просто някой ако има някакви идеи да пише...

cocobrais каза:
Ами имам следния въпрос как мога да на правя така че да имам две версии на форума бг и англ.? Според мен трябва да са два форума ... Също мисля че ще е добре регистрираните в бг версията да могат да ползват и англ. и обратното...Просто някой ако има някакви идеи да пише...

Самия форум може да се направи да работи на два езика или на 100.
Но самите топици ако искаш да са на различни езици ще ти трябват два еднакви форума или един който ползва 2 различни бази данни.

В смисъл правиш 2 бази данни и в зависимост от това какъв език е избрал потребителя да чете от определената база.

Аз ти предлагам да си направиш 2 форума в две различни папки.
Единия на ЕН другия на БГ.

Значи темите които са на бг няма да имат нищо общо с темите на англ...Мисълта ми е като се регистрира някой който не говори и не пише на бг да може да ползва англ. вересия...Сомо че потребителите регистрирани в бг да могат да пишат и в англ. със същите профили

едит :

И според мен е така - втората версия която я нямам още, трябва да ползва бд за потребителите от сегашната версия и там да се записват новите регистрирани..което изобщо не ми е ясно как ще стане

cocobrais каза:
Значи темите които са на бг няма да имат нищо общо с темите на англ...Мисълта ми е като се регистрира някой който не говори и не пише на бг да може да ползва англ. вересия...Сомо че потребителите регистрирани в бг да могат да пишат и в англ. със същите профили

едит :

И според мен е така - втората версия която я нямам още, трябва да ползва бд за потребителите от сегашната версия и там да се записват новите регистрирани..което изобщо не ми е ясно как ще стане

Просто слагаш и двата езика и после потребителя от потребителския панел може да си избере език.

admin каза:
Аз ти предлагам да си направиш 2 форума в две различни папки.
Единия на ЕН другия на БГ.

Ами и аз го мисля така пример

http://vxxxxxxx.com/forum - това е този който имам
http://eng.xxxxxx.com/forum - това е новия, който искам да направя

Знае ли някой къде се казва коя база данни да се ползва при регистрация..искам да се опитам да го напрвя...

Back
Горе