Две въпросчета

suzka

Registered
Здравейте имам два въпроса на които за сега не мога да намеря решение.Форума ми се намира в папка "forum".Искам да създам нови страници.Иска ми се да ги отделя в отделна папка например папка "site",която да е извън папката "forum".Php файла в папката "site" съм го кръстила custom.php и изглежда така:
PHP:
<?php
define('IN_PHPBB', true);
$phpbb_root_path = (defined('PHPBB_ROOT_PATH')) ? PHPBB_ROOT_PATH : '../forum/';
$phpEx = substr(strrchr(__FILE__, '.'), 1);
include($phpbb_root_path . 'common.' . $phpEx);

// Start session management
$user->session_begin();
$auth->acl($user->data);
$user->setup();

$template->set_filenames(array(
    'body' => 'custom_page.html',
));

//make_jumpbox(append_sid("{$phpbb_root_path}viewforum.$phpEx"));
page_footer();

?>
Във форума съм поставила линк към този файл
functions.php
PHP:
    'MY_LINK'            => append_sid("{$phpbb_root_path}../site/custom.php"),
Проблема е че ако съм се логнала във форума и чрез линка вляза в новата страница и ме изкарва(logout) от форума.Пробвах нещо друго което работи но не съм сигурна това ли е правилния начин
PHP:
    'MY_LINK'            => append_sid ("{$phpbb_root_path}../site/custom." .$phpEx, "sid=$user->session_id"),
И втория ми въпрос е как ако в новата страница custom_page.html има линкове от сорта на:
PHP:
    <a href="http://localhost/site/custom2.php">алабала</a>
как при избирането на тези линкове да остана логната.

Функцията се ползва така:

append_sid ("{$phpbb_root_path}../site/custom." .$phpEx);

Няма нужда да добавяш допълнително линка със сесията.
Въпроса е, да слагаш {MY_LINK} в темата вместо <a href="http://localhost/site/custom2.php">алабала</a>

=>

<a href="{MY_LINK}">алабала</a>

Това би трябвало да отговаря на 2та въпроса. :)

Явно не си разбрал въпросите ми...Аз зная че функцията нормално се слага така,но ако е така сложена и ако съм логната във форума когато чрез този линк вляза в новата страница,която е в друга папка то вече не съм логната,а и когато се върна във форума–и там съм logout.А втория въпрос се отнася за отделен линк които е в новата страница и който линк води към друга страница.

Това ти казвам, щом те логоутва, значи 1во не са правилни настройките за бисквитки на форума, Админ панел => Основни => Настройки на бисквитки (Cookie settings) и сложи .domeina.com (да с точка отпред).

Некой от линковете, който ползваш е без да се ползва append_sid и не излиза сесията и съответно не я ползва => не си логната.

С точка и без точка все същото.Като вляза в новата страница съм като гост,като се върна в началото например на форума съм си логната.
П.С. А най–итересното е че като съм на новата страница и натисна да вляза във форума или да се регистрирам–ме праща на началната страница на форума ЛОГНАТА :shock: Всъщност това се получаваше с Google Chrome,но като му изчистих кеша и бисквитките вече не е така,а ако сложа точка пред домейна с internet explorer например при логване за момент ме логва и после при пренасочването към форума ме изхвърля.Положението остава същото–при влизане в новата страница ме logout-ва и после и да се върна обратно не съм логната.

Back
Горе