Дизайн за Студио за красота

dominik

Registered
Как ви се вижда тоя дизайн:
http://tarantella.hit.bg
Тъкмо го нарязах и вкарах информацията, но официално не съм го качил. Иначе му е купен и хостинг и домейн. Мислите ли че става?
Приемам всякакви критики, дори от сорта "Дизайна е много тъп".
Благодаря!

Началната страница е добре, но защо ненаправиш и самите снимки да са водещи линкове към "повече информация"?

Благодаря за идеята emcuemnecu! Определено ще се получи по-добре, ако сложа линкове и на картинките, макар, че в момента са вкарани като фон. Но рязаницата е все още "кървава", така че ще пипна още доста неща.

emcuemnecu каза:
Да :) И менюто го подреди малко
Извинявай, но не схванах :(
То менюто е от три линка, така както го иска клиента. Какво имаш в предвид за подреждането? Да не би да се получава някаква грешка или грешно пренасочване?

аз в първия момент НЕвидях че има меню
добре че някои написа да оправиш менюто затова отворих сайта потърсих къде е ...
помисли си трябвали да е така ;)

Благодаря Ви искрено за съветите! Някои неща вече ги промених на официалния сайт.
За менюто предложих 4 варианта на клиентите и те решиха, че този, който видяхте най-много има харесвал. Понякога е много трудно да убедиш клиента, че може да загубят малко от функционалността на сайта, ако не промениш дизайна, но... Клиента винаги има право! Язък за барута дето вкарах за да променя менюто :(.
Важното е да им дадеш валидиран и работещ сайта, те да са доволни и след това да си прибереш парите. Като задължително си отбелязвам какво да избягвам при следващите дизайни.
Благодаря ви отново!

Браво доста добре е станало, само менюто е много ярко направо блести и като влязох в една страница се чудих 20сек как да се върна на индекса и видях, че услугите водят към началото :) има нещо, което мястото хич не му е там и изобщо в целия сайт:
Валиден XHTML и CSS. Всички права запазени.
Изобщо не е нужно...
а и на тази снимка ако и фърлиш един черен inner shadow така ли беше? дето сянката пада вътре в елемента
http://tarantella.hit.bg/img/map.gif

MontefuckeR каза:
Браво доста добре е станало, само менюто е много ярко направо блести и като влязох в една страница се чудих 20сек как да се върна на индекса и видях, че услугите водят към началото :) има нещо, което мястото хич не му е там и изобщо в целия сайт:
Валиден XHTML и CSS. Всички права запазени.
Изобщо не е нужно...
а и на тази снимка ако и фърлиш един черен inner shadow така ли беше? дето сянката пада вътре в елемента
http://tarantella.hit.bg/img/map.gif
Мдам! Хитър си MontefuckeR, картинката наистина стана по-печена с това вътрешно преливане. Браво за добрата идея!
Относно:
Всички права запазени.
Клиента иска да го има този надпис, защото защитавал ценовата им листа и ако някой друг я копира закона позволява (ако е имало надписа в сайта в деня на копирането) да си потърсят правата по законен път.
Честно казано на доста сайтове не съм го слагал, но след един разговор с адвокат за авторските права, който проведохме в офиса ни, се оказа, че този надпис е нещо особено полезно срещу кражба на дизайн, съдържание и снимки от сайтове. Адвоката препоръчва да има подобен надпис.
На сайта на "Български автори" можеш да прочетеш целия текст на закона, ако ти е интересно де:
http://www.bulgarianauthors.org/law.html

Валиден XHTML и CSS го слагаме винаги, защото така клиента постоянно следи дали работим по стандартите и това издига името на фирмата или дизайнера. Валидирането е изключително важно за всеки Web програмист и напоследък клиентите чести ни питат дали ще им валидираме сайта. Честно казано валидацията я правим просто защото така можем да смъкваме повече пари :) (поне според мен).

Нямам против срещу валидацията но просто не е нужен в сайта според мен... клиента да си запише тия 2 линка в любими и да си ги гледа секи ден.. според мен едвали се интересува някой които търси фирмата дали в сайта им е валидиран цсс и хтмл... а това за авторското право да ти кажа не съм се интересувал за него бегло само... но доколкото знам се купува а в момента надписа нищо не значи :? ама незнам...

И да питам каква е разликата м/у
Transitional и Strickt валидиране? че аз до сега се на strickt

MontefuckeR каза:
.. според мен едвали се интересува някой които търси фирмата дали в сайта им е валидиран цсс и хтмл...
По-често не се интересуват, обаче попаднахме на едни клиенти заради купихме портална система (CMS) за $300 - онлайн магазин за обеци и други дрънкулки. Е та тия ни разказаха играта с валидирането! Направо се бяха вманиачили до такава степен, че провериха всяка страничка дали е валидирана. А да почнеш да преправяш готова CMS система за валидиране си е доста зор, башка дизайна и напасването към тимплейтите.
Обаче има съдрахме кожата :)
Сега искат да правят онлайн магазин за кучешки и котешки аксесоари и вече знаят, че пак ще им съдерем кожата, но ние за 2-3 месеца си написахме собствена CMS система, та работата е почти свършена. Да работиш с западняци е по-трудно от колкото с българските фирми, но поне падат добри пари. А за валидирането просто трябва да си подготвен, че все някога ще те попитат. Парен каша духа! :)

Back
Горе