Допълнение към една система??

brad4eda

Registered
Здравейте на всички:)
Тръгнал съм да преработвам тази система http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=2049 , за нуждите на моя сайт. По конкретно ето този негов раздел http://3d-universe.net/Devices/Devices.php , като идеята е по горната система да си направя собствена подобна но за TV, camcoders, DVD, и др.
Та основния ми въпрос е как да направя така че да мога само аз или още 1-2ма да можеме да влизаме и да пишем в системата. Един вид да я заключа да не я оспамят ботовете, или някой несъзнателно.

Понеже ако в подобен вид я вградя в сайта, мисля че през файла за добавяне на устройствата, ще налазят ботове и ще стане страшно:(

Какъв файл или админ панел с заключване ли да се допише,така че да се предпази, но да е така, че да се добавят фаиловете в директорията Devices, която си е в самия сайт. Нещо май не го обясних добре, един вид да се влиза за писането, така както е при cutenews.

Как бихте ми препоръчали, за TV, DVD, camcoders да създам обща bd, или да направя отделни бази дани? Мисля че с отделни ще е по-добре и надеждно.

А някой с умения, ако вземе горната система и добави такава опция за влизане с пароли ще е просто златен, щото аз не се виждам с мойте начални познания, ако я виждам готова ще си я пригодя, но да я напиша
Ако оспея да се преборя и да я направя така системката, ще гледам да я побликувам тук из форума, та да е полезна и на някой друг. :?

.htaccess ?
Ето един пример

Код:
<Files admin.php>
Order allow,deny
deny from all
</Files>
Allow from Твоето ип
Allow from На приятеля ти ип-то

Записва се като .htaccess файл, който се слага в директорията дето е admin.php

Това ще свърши работа срещи влизането на потребителите на сайта, да не попълват те формулярите, но ще спре ли спам ботовете? Те са доста голями гадинки:)

По принцип тази системка няма admin.php файл! а просто всичко се попълва директно от файла gsm.html ili reg.php не се сещам в момента кой от двата беше.

Аз за това питам дали да се добяви някакъв admin.php файл, и как, къде и какъв да бъде, или и това дето си дал ще свърши работа ако го поставя в правилния файл?

Надвам се и други да помогнат, така ще се получи една добра системка :?:

Айде момчета дайте едно рамо помощ:)
Ще свърши ли работа това коет даде колегата с IP адресите, една или няколко бази данни да си създам за различните типове устройства.
Как да редактирам conn.php файла, така че да се свързва евентуално към няколкото бази данни, може ли само с един такъв cann.php да стане работата?

Back
Горе