Забрана на 1 IP адрес да се регистрира повече пъти

tony_nikolov

Registered
Искам да направя вариант от 1 IP адрес даден потребител да може да се регистрира само 1 път! Ако опиташ 2ри път да не можеш. Правим разни анкети във форума и когато настане време за подобни анкети някои недобросъвестни потребители се регистрират по 100 пъти, макар че съм направил задължителна активация чрез пощата. Това явно не ги спира. Затова искам ако може да се направи така, че от 1 IP адрес да може да се регистрираш само 1 път!
Предварително благодаря. :)

В таблицатати с потребителите трябва да имаш едно поле което при първа регистрация ще записва ИП-то на потребителя и когато опита 2ри път ще се направи и проверка дали това ИП съществува и ако да отказваш достъпа :)

kikity_94 каза:
В таблицатати с потребителите трябва да имаш едно поле което при първа регистрация ще записва ИП-то на потребителя и когато опита 2ри път ще се направи и проверка дали това ИП съществува и ако да отказваш достъпа :)
Искам автоматично да става. Направил съм да се активират сами новорегистрираните потребили чрез подвърждаване от пощата им. Но не мога постоянно да следя за това, чрез кои IP са се регистрирали. Искам автоматично да им отказва повторна регисрация от 1 IP адрес.

Ами просто когато се пуска заявката за регистрация към сървъра, трябва да се направи проверка дали IP-то вече не е в базата данни.

Не мисля, че това което ти казах ще ти отнеме много време и усилия да го направиш ;) точно с 2-3-4 реда код ще стане :D

Back
Горе