Забраня на IP-та от (.txt) файл

bganonymous

Registered
Мога ли чрез .htaccess файла, да направя така, че да взема IP-то на потребителя и ако то се съдържа във файл banned-ips.txt да му блокира достъпа до сайта. Във файла banned-ips.txt, всички IP-та са на нов ред.

Попринцип с текстови файлове става дълга и широка .. трябва ти цикъл да обходиш записите и да се провери всеки един, а ако сесията е с динамично ИП .. цялата ти бан система заминава .. Аз лично ти препоръчвам да използваш БД. Така лесно може да записваш Ип-то на сесията и да проверяваш нейното ип и да и го ъпдейтваш при всяко влизане и естествено да вземеш и други работи за сесията. Предлагам ти Бд, защото тя е направена за това - да съхраняваш данни вътре .. Без значение кой ти е казал, че с файл е по - лесно, с БД е по-правилно и динамично .. е зависи за какво ти трябва точноо .. :?: :?: :?:

joTunkiq каза:
Попринцип с текстови файлове става дълга и широка .. трябва ти цикъл да обходиш записите и да се провери всеки един, а ако сесията е с динамично ИП .. цялата ти бан система заминава .. Аз лично ти препоръчвам да използваш БД. Така лесно може да записваш Ип-то на сесията и да проверяваш нейното ип и да и го ъпдейтваш при всяко влизане и естествено да вземеш и други работи за сесията. Предлагам ти Бд, защото тя е направена за това - да съхраняваш данни вътре .. Без значение кой ти е казал, че с файл е по - лесно, с БД е по-правилно и динамично .. е зависи за какво ти трябва точноо .. :?: :?: :?:
Честно тук не мога да се съглася със теб.
Един въпрос , чийто отговор ще ще обясни много неща.
Базата данни : MySQL в случая , къде съхранява данните си ? със 100 % сигурност ще кажа - не и в рамта.
Та дали ще накараш sql съръва да си търси при малки файлове няма кой-знае каква разлика. От към код - да по-краткият път е SQL.
http://web-tourist.net/login/login/newsearch.php?wtsearch=n&newsearch=%E1%E0%ED+%F1%E8%F1%F2%E5%EC%E0&x=0&y=0
А на този който отвори темата - тук има бан системи с база данни и без нея.Избери си :}

bganonymous каза:
Мога ли чрез .htaccess файла, да направя така, че да взема IP-то на потребителя и ако то се съдържа във файл banned-ips.txt да му блокира достъпа до сайта. Във файла banned-ips.txt, всички IP-та са на нов ред.

1 бърз въпрос, след като не те бърка да използваш htaccess да обхождаш ип-та защо направо не сложиш ип-тата в htaccess файла и като влезе човек с ип от листата да не му дава достъп до сайта?

И аз да се намеся. Недей прави бан системи по IP. Защото един голям процент от доставчиците пускат динамични ИП - та. Което обезсмисля идеята за бан система по IP. Примерно ти блокираш някой от мрежата на моя доставчик ... той обаче си рестартира рутера и отново има достъп до сайта ти. Обаче аз примерно след 2 - 3 часа като ми се промени ИП и се опитам да влезна във твоя сайт - няма да мога, тъй като примерно аз ще съм със ИП - то на миналия потребител.

За това е по - добре да оставяш достъп до сайта ти, но да помислиш за една логин/регистър система. Така ще може да контролираш хората и да блокираш профили а не IP, е да сега ще си кажеш - той може да се регистрира пак. Той ще се регистрира 1 път, 2 пъти и накрая ще му писне и точка. Да не говорим, че може регисътр системата да е защититиш, като ползваш за уникален е-майл адрес, който трябва той трябва да активира, като влезне във пощатата и т.н. Начини много, може да използваш и бисквитки, е да ако се усети ще ги изключи, но ако не се усети, бисквитката ще свърши идеална работа за блокиране. Ако тя не помогне, пак си остава това за е-майла.

Back
Горе