Заменяне на думи с картинки

Lentavia

Registered
Здравейте отново . Как мога да направя да заменя някоя дума с картинка ( примерно като емотиконките ) но картинките да ги няма при меню-то с емотиконите ами само като ги напишеш да се появяват ?

примерно имам в една папка 50-тина снимки и искам на определена дума да се заменя с определена картинка. мисля , че се прави с
Код:
$str_replace
но не мога да го направя . (тотално съм забравил как се пише и трябва да почна да чета отначало...)[/code]

п.с. - с phpbb3 съм .

всъщност решението се оказа много елементарно !

На тези които им трябва по-натам :

1. влизате в админ панела и отивате при емотиконите.
2. Експорт-вате в моменташния сет с емотикони.
3. Качвате снимките на новите емотикони в папката при старите (images\smilies).
4. отваряте сваления файл ( smiles.pak ) с текстов едитор.
5. Едитвате както следва :
'снимка.gif', 'размер1', 'размер2', '1', 'титла', 'какво да се пише за да се появи',
значи първата колонка е точното име на файла , размер1 ( е височина или широчина не знам кое точно за това го сложих размер1. ) , размер2 ( виж описанието за размер1), после има една единица (тя е дали да се виждат емотиконите в панела при постване , ако е 0 - няма да се виждат), след това пишете титла и накрая пишете какво да се напише за да се покаже [ примерно за усмихнато човече се пише : ) ]
6. след това слагате новия файл (smiles.pak) в папката на емотиконите (images\smilies).
7. влизате в админ панела пак при емотиконите и цъкате "import" избирате файл-а. от там имате 3 вариант-а ( ако не сте махнали старите емотикони от файл-а който качвате може да цъкнете да бъдат заменени старите + да се добавят новите , може да изтриете всички стари , може да добавяте но без да триете [което може да доведе до дублиране на емотикони] ).

по-късно може да направя 1 урок с картинки ;/

Back
Горе