Заобляне на Ръбове с Photoshop

stoichkoF

Registered
Здрасти Приятели четох доста уроци но така и не се научих !?

Стигам до този момент на картинката и не знам как да изрежа ъглите !? :о

Давам Select/Inverse или натискам delete ?! Нищо пак не става

1613099o.png

Моля ! Помогнете :roll:

не може да не става нещо не правиш както трябва на картинката не ти виждам леярите но трябва да е селектиран леяра от който ще триеш

Не Става и тва е мъчих кво ли не правих трябва да ми се покаже точно ако някой му се занимава много моля /// :idea:

сега ще ти обясня какво да направиш следвай инструкциите и няма да имаш проблеми

Ето за малко пояснение

1613323R.png

697fcac25c7e7914.png

Имам си готови шаблони Правя си изображение слагам шаблоните но искам да заобля крайната картинка

1613327b.png

1613330k.png
:roll: [/img]

Отваряш картинката която трябва да е само един леяр ако са повече даваш десен бутон на леярите и даваш merge visible. След като вече имаш само един леяр създаваш един нов леяр и го слагаш да бъде под първия. Докато е селектиран избираш от инструментите Rounded restangle tool и горе в опциите има едно поле радиус него го правиш примерно 15. Изчертаваш върху празния леяр фигурата която ще е правоъгълник със заоблени ръбове. След това щракваш върху горния леяр който е твоята картинка на която искаш да премахнеш ръбовете и даваш десен бутон и избираш Create clipping mask. Това е принципно тази част от снимката която ще се вижда зависи от формата която си изчертал може да е овал правоъгълник или всякаква друга форма.

защото не си изчертал форма и долният леяр е празен изчертай някяква форма

нищо не си начертал не виждаш ли че е празен леяра начертай едно кръгче черно примерно цветът в случая няма значение трябва да има нещо на леяра

Back
Горе