Запазване на предпочитанията на потребителя

shashma88

Registered
Как според Вас е най-удачно да се запазват предпочитанията на потребителя, като се има предвид, че той няма профил?

madmax3_ каза:
Бисквитки

Ще допълня -> Криптирани бисквитки :)
не е удачно да вижда какви неща записваш в бисквитките :)

Сесията не е подходяща, защото се премахва веднага след като изключиш браузъра :)

relax4o от форума един ден ми каза:

"Ами ако потребитела си е изключил бисквитките".

За това, че сесията е най-удачният начин. Бисквитките може да се ползват за по различни цели. Като например да се запазва това, че си се логнал в сайта и при влизане отново да си те логва автоматично или пък при някоя vote система (тук не е само бисквитки, хубаво е и IP - то, че дори и хост името му, зависи колко е сериозна тази vote ситема).

Но специално за този случай, ако потребитела си е изключил бисквитките, сайта става безполезен за него. Ако искаш пример иди на страницата на superhosting поръчай си хост пакет, виж от дясно как ти се записва какво си избрал, излез от браузера и влез и това няма да го има(тоест и те използват сесии).

Според мен не е хубаво главната цел на сайта да се крепи на бисквитки, ако не съм прав, нека някой да пише.

Тогава направи проверка дали са включени бисквитките - ако са включени ги използваш и потребителя ще може да си ползва предпочитанията при всяко влизане, ако не са - използваш сесия и след всяко излизане ще трябва да ги въвежда отново. Може да му излиза и предупреждение за това.

Горе