Защита за качените php и html файлове от потребителите

sianbg_s

Registered
До сега никога не съм резрешавал качването на пхп и хтмл файлове, но сега ми се налага. Ще се качват демо примерно на някаква система написана от някой. Тази система в много от случаите ще се свързва с дб. Просто ще ме хакнат за 2 дена, ако не измисля нещо. В момента се сещам за толкова много начина как ще го направят или ще откраднат паролата на някой.
 
толкова изречения и накрая реално не постави въпрос .. да де той са подразбира ама както ид а е .. значи .. .. можеш примерно да копираш съдържанието на качения файл .. и да си го запишеш в текстов вид някаде и като стане време за извеждане използвай highlight_file() за да го изведеш оцветен или го изведи като прост html файл .. това е просто решение и в доста случай помага .. дано си ме разбрал .. ако не си .. пиий една з'дена вода и тва е :)
 
M1tq96 каза:
толкова изречения и накрая реално не постави въпрос .. да де той са подразбира ама както ид а е .. значи .. .. можеш примерно да копираш съдържанието на качения файл .. и да си го запишеш в текстов вид някаде и като стане време за извеждане използвай highlight_file() за да го изведеш оцветен или го изведи като прост html файл .. това е просто решение и в доста случай помага .. дано си ме разбрал .. ако не си .. пиий една з'дена вода и тва е :)
Кода искам да се изпълнява, а не да се извежда просто.
 
Искаш да позволиш рандом потребители да качват файлове на хоста ти и да ги изпълняват? Това е все едно да си сложиш таралеж в гащите.

Позволи им сами да си качват системите някъде из нета, а в сайта ти да поставят само линк към демото. Това което си мислиш е пълна глупост и няма как да се защитиш, дадеш ли един път да изпълняват файлове.
 
Защооо не ползваш някакъв фрее хостинг за съсдаване на демота и после поставяш линк, като демото или го съсдаваш ти илии ще тлябва да го проверяваш сам преди даа имат достап абонатите до него :)
 
dakata__92 каза:
critrate каза:
или демото да е картинка?
Това е най-лекия вариант, ноо показва само визуализирането на кода :) :?:
все пак е нещо и освен това ще му премахне доста главоболия
 

Горе