Защита от ботове регистриращи се във форума

porostorm

Registered
Здравейте, дайте някакъв мод или нещо друго за защита от регистрация на ботове във форума защото вече и humanizer мод-а го минават гадните ботчета. Да не говорим какъв трафик ми генерират :cry: :( :x

porostorm каза:
Здравейте, дайте някакъв мод или нещо друго за защита от регистрация на ботове във форума защото вече и humanizer мод-а го минават гадните ботчета. Да не говорим какъв трафик ми генерират :cry: :( :x

Минават това с "Коя година е създадена българската държава?" ????
Не ми се вярва да са ботове тогава.

Не съм с въпроса за държавата. С този съм: http://web-tourist.net/login/login/view.php?st=726, но както и да е. Намерих решение на проблема, което тайно се надявам гадните ботчета да НЕ могат да преудолеят!

/includes/usercp_register.php

Намерете:
Код:
$username = ( !empty($HTTP_POST_VARS['username']) ) ? phpbb_clean_username($HTTP_POST_VARS['username']) : '';
и го заместете с това:
Код:
$username = ( !empty($HTTP_POST_VARS['SOMETHING']) ) ? phpbb_clean_username($HTTP_POST_VARS['SOMETHING']) : '';

/templates/.../profile_add_body.tpl

Намерете това:
Код:
name="username"
и го заменете с това:
Код:
name="SOMETHING"
на 2 места.

Заменете думата "SOMETHING" с някаква произволна!

Това е защита от flood. Ботовете, които се опитват да постват с поле за потребител "username", което вече променихме ще бъдат принудени да почакат малко.

/includes/usercp_register.php

Намерете:
Код:
$trim_var_list = array('cur_password' => 'cur_password', 'new_password' => 'new_password', 'password_confirm' =>
Преди това добавете:
Код:
if ($HTTP_POST_VARS['username']) { sleep (20); }

20 е секундите, в които трябва да чака за да се опита да пише пак.

По дяволите, регистрирах още 2 регистрирания на ботове след промяна на полетата....

Back
Горе