Защита от сваляне на фаилове?

r_a_s

Registered
Здрвавейте, някой може ли да ми каже има ли начин да си защитя файловете и директориите на външния хостинг от сваляне или разглеждане?
 
Мисля,че няма вариянт за по трудно за намиране може да го сложиш с css т.е. <a href="index.html" id="logo"></a>
 
Да но най-вероятно ще го направи с JavaScript...

Което не е решение, защото може да се изключи и отново да се "гепи" лого...
 
http://php.net/manual/en/function.readfile.php


Първият пример :
PHP:
<?php
$file = 'monkey.gif';

if (file_exists($file)) {
    header('Content-Description: File Transfer');
    header('Content-Type: application/octet-stream');
    header('Content-Disposition: attachment; filename='.basename($file));
    header('Content-Transfer-Encoding: binary');
    header('Expires: 0');
    header('Cache-Control: must-revalidate');
    header('Pragma: public');
    header('Content-Length: ' . filesize($file));
    ob_clean();
    flush();
    readfile($file);
    exit;
}
?>
Резултат :
e88cefb5c3fca5060e2490b9763c4433-readfile.png
 
С тази програмка може да си дърпаш картинките, js, html, css файлове и други.

http://www.httrack.com/

Според мен колкото и да си ги защитаваш, показваш ли ги в сайта - няма как да се защитят - до такава степен.
 
Да не ти сваля логото? За да се визуализира дадено нещо в уеб страницата, то първо се сваля на машината. Не е възможно да си защитиш HTML, CSS, JavaScript сорса, защото той е предназначен да се изпълнява на клиентската машина. Можеш само да ползваш скриптчета, за да ограничиш дадени функционалности за обикновения потребител като копиране на текст. Иначе всеки с основни познания по HTML може без проблем да ги заобиколи.
 

Горе