Защо не мога да слагам картинки на портебителските рангове?!

yes_b

Registered
Здравейте. Имам малъл проблем във форумири на phpBB 3.0.1. Значи, когато прибавя потрбителски ранг на потребител, не мога да му прибавя някаква картинка. Сещате се за какво говоря. :wink: Лошото е, че в самия администраторски панел аз поне не видях за подобна опция. Предварителни благодарности, на тези които ще ми окажат помощ!

Vlizash v Admin panel -> Potrebiteli i grupi -> Rangove (namira se v menu-ot otlqvo). Ot tam syzdavash rank. Obache za da slojish kartinka .. predi tova tazi kartinka trqbva da si q kachil v ...images/ranks/ . Ako tam ima uploadnite kartinki za rangove .. te avtmatichno shte ti se pokajat pri dobavqneto na nov rank.

Uspeh

rUMENcho каза:
Vlizash v Admin panel -> Potrebiteli i grupi -> Rangove (namira se v menu-ot otlqvo). Ot tam syzdavash rank. Obache za da slojish kartinka .. predi tova tazi kartinka trqbva da si q kachil v ...images/ranks/ . Ako tam ima uploadnite kartinki za rangove .. te avtmatichno shte ti se pokajat pri dobavqneto na nov rank.

Uspeh

А как се качват картинки в ... images/ranks/?! Това ми е въпроса! Инак аз ранговете ги направих, само картинки не мога да им сложа, защото няма качени!

Ползвай програмка за фтп достъп до хостинг-а си.
FlashFXP е много добро решение според мен.

Аз обновявам сайта си с FileZilla с това може ли да стане?! И ако да там в коя точно папка да кача съответните картинки?! Питам толкова много въпроси, защото съм много бос в тази сфера. :cry:

yes_b каза:
Аз обновявам сайта си с FileZilla с това може ли да стане?! И ако да там в коя точно папка да кача съответните картинки?! Питам толкова много въпроси, защото съм много бос в тази сфера. :cry:

Естествено, че може с FileZilla! А пътя до папката изглежда така forum/images/ranks/ Като forum е папката в която ти е форума!

Аз ги кавих точно в тази папка, обаче нещо не се показват във форума. :(

Нали не забравяш разширенията на картинките (.jpg , .png , .bmp) ?
Най-лесно и сигурно може да ги провериш , като напишеш
www.името_на_форума_ти/images/картинката.разширението
Ако видиш картинката , копираш всичко след www.името_на_форума_ти и не би трябвало да има проблеми.

То сигурно е нещо супер елементарно, но нещо тез прословути картинки не се появят. :( Уж са с правилното разширение, но администаторския панел ги няма. :(

Това е невъзможно! :idea:
Качваш ли ги с правилен FTP акаунт и парола? Провери си ги за всеки случай!

dmxgb каза:
Това е невъзможно! :idea:
Качваш ли ги с правилен FTP акаунт и парола? Провери си ги за всеки случай!
Невъзможно но факт. :oops: Качвам ги с FileZilla и там акаунта и паролата са ми автоматично запаметени!!! Качвам ги в правилната папка forum/images/ranks/ и като влезна във форума, в админ панела ги няма въпросните картинки. И разширението е правилно, така че нямам представа защо не става. :idea:

yes_b каза:
Невъзможно но факт. :oops: Качвам ги с FileZilla и там акаунта и паролата са ми автоматично запаметени!!! Качвам ги в правилната папка forum/images/ranks/ и като влезна във форума, в админ панела ги няма въпросните картинки. И разширението е правилно, така че нямам представа защо не става. :idea:

Няма и да се появят :) идеята е да опишеш точен линк. Примерно ранк: Модче, слагаш специален ранг да няма определени мнения и в полето за картинка пишеш "http://site.com/forum/images/ranks/картинката.gif" и ще се получи :)

Не би трябвало да е така :>
Рангово изображение (Път, спрямо основната папка на phpBB):
Това е малко изображение, свързано с съответния ранг
А към автора на темата , я виж какви права има папката images/ ,ако е нещо различно от 777 - направи го 777.Поне друго не се сещам.

Replace каза:
Не би трябвало да е така :>
Рангово изображение (Път, спрямо основната папка на phpBB):
Това е малко изображение, свързано с съответния ранг
А към автора на темата , я виж какви права има папката images/ ,ако е нещо различно от 777 - направи го 777.Поне друго не се сещам.
Е това с 777 е бил проблемът. :( Вече се вижда всичко. :D Благодаря много на всички, които ми помогнаха. :?:

А сега след като се справих, някой може ли да ми даде линк, към сайт в който може да се намерят повечко такива рангови изображения?! Ако може да има повечеко с футболна насока, защото форума е такъв!
Благодаря предварително.

Back
Горе