За Капачки за Бъдеще

Blinky

Administrator
Екип

Не знам колко от вас събират, или просто изхвърлят капачките си (пластмасовите) от бутилките или металните кенчета, но предполагам за тези, които го правят, не е тайна, че вече е взета четвърта детска линейка.

Аз лично съм поддръжник голям. Не мисля, че е нормално ние да ги купуваме с капачки и кенчета, но няма кой.

Вие дали сте част от идеята? Или сефте чувате? Питам си, защото добре дойде като новина малко след Коледа. ;)

С програмиране май няма да се получи, нооо с капачки може и да дръпне siteto. :D

Да съм си честен - всеки ден шишетата са пред мен и хвърлям редовно, но нищо не събирам. Баба и Леля ми събират.

За мен някой интересували се, та аз да съм съпричастен?
+това, ако стигна до там да съм зависим от тези неща (линейки, оборудване и т.н), то те ще ми искат пари... И без това не се осигурявам...
Айде,майната им :)

Тъй като не съм сигурен дали програмистите ни знаят за какво става дума, ето:

0001515_kapaki-za-butilki-f38-zeleni-100-brpak-25-pakuv.jpeg

Днес дринквах:
Аспасиа череша 2.0л
Кока кола хеленик ботълинг 1.5л
Ббб лимонада 1.0л

Споменавам, тъй като всяка капачка е различна и не знам реално, коя колко е важна и по-значителна за самата цел.

Eто и нещо мотивиращо:

Админа пръв ни го съобщи, да няма падащи звезди?
В туриста за капачки се говори,
Програмисти започнаха с теории..
Я линейка, я курбан, кое дете ще е в капан..
Линейки тип ферари ще се вихрят като Мата Хари.
Вътре пък ожалени дечица плейват последна ръченица...
Кока кола или фанта, капачката съхрани и в туриста сподели..
Жълта или червена - линейката осигурена...
Има нещо гнило, дали поп ще кади със кандило..
Вземете се в ръце, фейсбуци и инстаграми запалете и за капачките на френдове съобщете..
После във туриста вие се върнете и пак за капачки говорете...
Дали и нов раздел във форума ще се яви, тепърва това ще се установи..

Весело посрещане, guys...
Дано тази година не ни е последна!

Пс: ако някой се интересува как историята на стихчето свършва - на лс

Последно редактирано:
избора на сайт случаен ли е или си му редовен читател.
Не за друго, просто не ти отива на нивото...
Случаен е, защото не ми се търсеше другаде така излята историята. ;)

@Pok4 , интересуват се близките ти, приятелите ти, и роднините. Но трудно може да ти отговоря кой друг е помислил за теб, косвено, участвал в някаква инициатива по някакъв начин. И това не се прави с някаква идея да помогне за теб специално, линейките пак повтарям са детски. Това на никой нищо не струва, освен да ги замъкнеш до някой пункт, което е смешно, защото хората и за по-безсмислени неща влагат енергия. Другото което е, че самата идея, че повече доброта и помощ се излива, по никакъв начин не е безразлично и е добър пример за следващите поколения. Може и да съм в грешка за някои, но аз лично възпитавам децата си да са отворени и да помагат на околните. Всичко друго ми се струва странно. Говори се за много повече неща, ако следиш, а това че имаме и тема за офтопик, сигурно трябва и някакви такива теми да има, нали. Мале, като гледам единствените два коментара какво настроение носят, нещо не съм оптимист за човечеството. :)

• Like
Реакции: Pok4
Точно защото човечеството днес е такова, онзи отгоре ни наказва и вървим към своя край.
Няма да влизам в подробности. Каквото знам и съм видял, ще си го нося с мен до гроб.
Колкото по-бързо човек разбере, че Бог съществува толкова по-добре. Дано не е по-трудния начин, тъй като при мен беше по трудния....
За това не ме интересуват останалите, всеки да се спасява сам.

Не е само това, а и още куп други неща свързани с консуматорството на хората, които живеят около нас.

Какво е казал Бог?

да не им се кланяш, нито да им служиш; защото Аз, Господ, твоят Бог, съм Бог ревнив, Който въздавам беззаконието на бащите върху синовете до третото и четвъртото поколение на онези, които Ме мразят. ​

Ако ще и болница да се построи,решил ли е Бог - ще се мре..
Зависи предните поколения на онези деца какво са правили и стрували.

Сигурно някои ще се смеят, но не е смешно.

Още 1 цитат:
Аз, Господ, изпитвам сърцето, Опитвам вътрешностите, За да въздам всекиму според постъпките му, И според плода на делата му.

Какво е казал на Мойсей?
- кой е създал глухите, немите, зрящите и слепите? Нима не Аз? СЕГА ВЪРВИ!
Моше пък от своя страна не е искал, но Бог му казва, че ще бъде на устата му и с него, когато иде при Фараона...
След това идват бедите в Египет и умират първородните деца на египтяни..

Съдбите на хората се решават отгоре, а човека има свободна воля и може да ги изменя.
Тоест, ако някой е трябвало да умре, то друг може да го спаси.. Или сам да се спаси, ако знае как и при минимални шансове.
Хората, които срещаме и повратните случки в живота ни, трудовете ни - всичко е отгоре!
Та, той ни е създал.. Може ли ние тук на земята затворени като в онези кристални топки (кълба) , където като я разтресеш и всичко вътре все едно оживява. Точно така и Бог ни контролира. Невъзможното за човека е възможно за Бога.

Не ме разбирайте погрешно, Бог изпитва! Ако реши да вземе нечий живот, то ще има и много страдание!
Лесен път към спасение няма и тесни са вратите към Божието царство!
Инак и с 1 дъх може да затрие някой...
Много е интересна случката с апостол Павел.
Исус казва на Петър - паси овцете ми...
Да, ние наистина сме овце, а и вече и кози и вълци (тук-таме) За това света страда и е към края си.
Бориш се, бориш се и накрая на 2 метра под земята, а пък какво те чака в отвъдното - не го решаваш Ти...

В крайна сметка - неведоми са пътищата Господни..

И още една:
Мъдрецът отдавна си е приготвил усмивка срещу смъртта...
Хората, които приживе са го видяли-секват и стават странични наблюдатели на тази комедия наречена Свят.

Някои казват, че не Го ли видиш приживе, няма да Го видиш и след това... Но това са вече теми сериозни и дълги..

god-watching.jpg

Щом това се случва, значи Той го е допуснал..
Сега някой ще каже Той е сатанист... Не, Той е справедлив и търпелив! Всичко е с причина!

Ако библията ви е скучна, има филми!
Ако някой има интерес - нека пише и ще споделя...

Последно редактирано:
нищо не събирам, онзи ден вечерта изгърмяха милиони във пиратки и бомбички, а събират капачки, малоумна работа
Да, събират капачки, защото да не тичат на ръка с децата си към спешното. Някой трябва да го направи. А това, че гърмят пиратки защо трябва да изключва и момента с това, че и събират капачки. извинявам се, но не хващам логиката тук? :)

За това не ме интересуват останалите, всеки да се спасява сам.
Кофти да го прочета. Не знам дали си наясно с идеята на форумите? А именно взаимопомощ и споделяне на проблеми с цел помагането за тяхното решение и съответно другите да могат да се възползват от тази информация. Колкото до апокалипсиса и всеки в собствения си бункер, това е друга тема. И вярвам, че всеки си има някакво виждане на база опита си и живота, който води. За жалост не всички са с еднакво мнение и възприятие. Но наистина съжалявам за тези с черното виждане на нещата. Явно хората си имат причина.

Сам го написа - Явно хората си имат причина.

На никой не пожелавам да разбира за някои неща както аз, защото първо, че живота ти се преобръща, а и второ, че нямаш желание да го живееш. А пък от смъртта те е страх....(заради болката)

Бях прекалено млад и не разбирах, после като разбрах вече беше късно..
Дано на никой не се случва!

Аз на Бог няма да се моля, нито за мен, нито за друг!

Просто вече съм с 1 крак тук, а с другия в отвъдното. Писнало ми е да го живея...
Форуми и аз съм имал и съм помагал, но всичко е напразно. Спрял съм всичко и чета само новини. Помагам чат пат на някой, главно на по-възрастни хора.

В youtube всеки ден се пише и чака за rapture (грабването)
Има и български пастори, watchman-и, и т.н.

Следя 14 канала на тази тема. Всички казват, че се чака всеки момент, а след това ще са 7-те години tribulation (голямата скръб)
А след него - второто пришествие.
После 1000 г. Милениум
А пък след него най-вероятно всичко отначало..

Дали нещо ще стане - не знам, но ако да - да е по-скоро! Може би, си пожелавам да съм някъде, където ще съм щастлив там и най-вече при починалите ми баби и дядовци. Приятели не ми трябват, аз и с тях мога да си говоря до безкрай :)
А пък, ако някога някъде там ме попитат искаш ли да слезеш долу, ще му отговоря - никога и за нищо на света!

Последно редактирано:
Ето и едно стихче (не е мое)

Няма ум, няма форма,
аз само съществувам;
Секнаха всяка мисъл и воля.
Завършекът на танца на Природата:
аз съм Това, което търсех.

Царство на Блаженство разбулено, върховно,
отвъд познаващия и познаваемото;
на покой необятен накрай се наслаждавам;
с Единствения лице в лице стоя.

На живота пътищата тайни прекосих
и превърнах се в Целта.
Истината неизменна е разкрита:
аз съм пътят, Душата-Бог.

Духът ми осъзнал е всички висоти,
в сърцето на Слънцето безмълвен стоя.
Недосегаем съм за време и дела;
космическата роля моя е завършена.

До някъде се откривам в него, тъй като ми е безинтересен вече живота...

Може да кажете, че ми трябва лекар, но и те не са компетентни спрямо мен. Не съм в депресия, нито луд...
По-скоро човек, който е превидял много неща.. На ясно съм и за много видове хапчета - и дори съм пил, но вече не помагат :)
Серотонинови, Допаминови рецептор блокъри и отделно такива за шизофрения и т.н.
Ял съм си, пил съм си и хранителни добавки, както и спорт, дори и на плуване... Не пия, пуша и т.н
Всичко стана за дни..
Та то лекарите не вярват в Бог, какво да очаквам? Хахаха...
Дано горе се срещна за малко с някои от тях, ще им тегля по една псувня :)
Тръгнали да лекуват неща за които си нямат идея, а и има поговорка:
Там където Бог е чукнал(се е намесил) и науката е безсилна...

Много се отклоних от темата, но мисля, че е важно. Има и хора и хора както стана ясно...
Ако някой има грехове и го е страх - нека помага. Аз съм неутрален, както стана вече ясно, а и няма какво да губя...

Понякога човек си пати от добрините...

Последно редактирано:
Само искам да уточня нещо за препратките по-горе..
Дадох линкове случайно.. За голямата скръб се приема от повечето, че ще е 7г.,а в линка горе пише 3.5 г.
Който има интерес - да потърси повече инфо сам.

Преди няколко години, ако бях сега щях да се смея.. Та аз плюех по икони в манастира св. Мина..
Не мога да обвинявам Бог за това, което ми се случи..

Ще дам и някои заглавия на филми и детски такива, тъй като съм ги гледал и сметнал за интересни.

1. A.D.: The Bible Continues (сериал)
2. The Chosen (сериал)
3. Son of God (филм)
4. Изход: Богове и царе (филм)
5. Passion of Christ (филм)
6. Noah (филм)
7. Paul, Apostle of Christ (филм)

В youtube като напишете "набожни филми" или "библейски филми" - може да намерите още.

Аз нямам деца, но ако имате, мисля, че е добре (когато прецените), да им пуснете някое детско, а защо не и да по-говорите с тях на тази тема?!
1. Принцът на Египет (анимация)
2. Superbook - https://m.youtube.com/@superbookbulgarian6564/videos (на български)

Тези филми + детските са достатъчни за обща култура.
Аз съм ги изгледал, отделно съм чел и Библията (не цялата), а и детска такава.

Да завършим просто:
Амин!

Сам го написа - Явно хората си имат причина.
Да, така е. Всички си имат причина. Но ако трябва да избирам между това да съм добър или не, не бих се поколебал, независимо какво ме е смачкало. И се чудя какво общо има Бог? :) Но да не задълбаваме.

Събирам капачки в нас. Събираме и на работа с колегите. Не събираме особено много, но така или иначе са за изхвърляне, не е проблем да ги събираме отделно и веднъж в годината да се занесат като има кампания по събирането.

И се чудя какво общо има Бог?
Само последно.
Докато не го осъзнаеш е трудно, но ако разбереш, че наистина съществува вече е различно.

И се питаш, защо? Защо допуска страдание? Защо се меси в живота на хората? Защо за много неща...
Включително и за космоса, земята, как всичко е устроено.
Включително и за капачките... (не мисля, че е работа на хората, а на тези които ни управляват)
Явно това му е работа на Бог....
Той също прави грешки, но е трудно да управлява толкова много души.. (предполагам)

Аз донякъде съжалявам всички политици, журналисти, съдии и т.н,защото те нямат място горе.
Как си представяте Бойко Борисов да отиде на 1 маса с няколко светии и да им каже, не не, аз си имам сахер?
А пък журналист да отиде и да каже, може ли едно интервю? Съдията пък същата история, най-много да му се изсмеят в лицето.
Горе има такива хора, дори недокосвали жени/мъже през целия си земен път в името на Бог.
Най-лошото според мен е да изменяш човешката съдба, това е работа само на Бог... (много професии днес го правят)
Всичко е отгоре както написах, но не всеки ще е там, където е Бог.

Исус е казал:

В дома на Моя Отец има много обиталища; ако не беше така, Аз щях да ви кажа, защото отивам да ви приготвя място​

Събирам капачки в нас. Събираме и на работа с колегите. Не събираме особено много, но така или иначе са за изхвърляне, не е проблем да ги събираме отделно и веднъж в годината да се занесат като има кампания по събирането.
Да бе, при положение, че не бърка в джоба, не се изисква някакви много големи усилия. Зависи си от човека де. И пак казвам, това няма общо с каквито и да е религии. Поне аз не виждам как. До човек е. Може да си антихрист или сатанист, но пак да ти е голямо сърцето. Или поне малко да ти пука за другите.

Някой май е изплискал легена покрай празниците. :)

И аз ги събирам. Не е кой знае каква драма или някаква вътрешна борба с още няколко личности в теб дали е правилно или не. @Pok4 , ако разчиташ на управляващите.....имам кофти новини за теб, брат. ;)

Аз не разчитам на никой, по течението съм се пуснал отдавна, още от както ми се случиха някои неща...
Жал ми е за тях, но нали Бойко и Гешев носят червени конци на ръцете, дано да им помогнат..

Back
Горе