За Капачки за Бъдеще

Да, събират капачки, защото да не тичат на ръка с децата си към спешното. Някой трябва да го направи. А това, че гърмят пиратки защо трябва да изключва и момента с това, че и събират капачки. извинявам се, но не хващам логиката тук? :)
защото дават милиони за гърмежи за 15 минути кеф, ама ако има кажеш да дарят по 50 кинта за линейка никой няма да ти даде

• Like
Реакции: Pok4
защото дават милиони за гърмежи за 15 минути кеф, ама ако има кажеш да дарят по 50 кинта за линейка никой няма да ти даде
Всеки си е в правото да правили или да не прави каквото иска. Да, никой няма да даде за линейка, по 2-3 основни причини (поне тези, които ще ти влязат в обяснителен режим са им топ) - 1. Предпочитат да ги изхарчат за себе си, защото го заслужават повече и те са си ги спечелили, което е така; 2. Нямат доверие на тези, които ще посредничат (и тук е разбираемо до някаква степен); 3. Не виждат смисъл, както и нямат навика да помагат.

А това, че някой е решил да се самозапали или обезобрази с тия 50 лева на нова година си е пак негово решение. И никой не може да го спре.

Това се възпитава. Не говоря да си раздаваш парите по каузи, но се възпитава това да бъдеш полезен и да помагаш. Вече човек сам преценява колко му коства, дали ще го направи, или даже касае ли го.

Факт е, че един определен тип материя привлича друга подобна - ако правиш добро, случва ти се добро. И обратното.

Така или иначе тези линейки никога няма да са достатъчни... И 20 да са... Ако на година по 1,то....
https://www.kauzi.bg/kzbkauza - тук се дарява и с пари за същото нещо, ако някой има желание.
Така де, България не е София и обратно. Същото важи за другите големи градове.
Каузата е добра за това не може, да се спори..

Над 1 млн. кг пластмаса сме събрали, която няма да отиде в природата. Помогнахме с 22 кувьоза, с респиратори. Взехме първата детска линейка миналата година, сега и втората. Правим всякакви неща, свързани със спасяване на животи", каза Лазар Радков, организатор на инициативата "Капачки за бъдеще".

Някъде мернах, че за 5г. са тези 22 кувьоза, което е абсурдно.
Става бавно, но щом според човек си струва, защо не?
Помагайте и дано ви се връща!

Сам го написа - Явно хората си имат причина.

На никой не пожелавам да разбира за някои неща както аз, защото първо, че живота ти се преобръща, а и второ, че нямаш желание да го живееш. А пък от смъртта те е страх....(заради болката)

Бях прекалено млад и не разбирах, после като разбрах вече беше късно..
Дано на никой не се случва!

Аз на Бог няма да се моля, нито за мен, нито за друг!

Просто вече съм с 1 крак тук, а с другия в отвъдното. Писнало ми е да го живея...
Форуми и аз съм имал и съм помагал, но всичко е напразно. Спрял съм всичко и чета само новини. Помагам чат пат на някой, главно на по-възрастни хора.

В youtube всеки ден се пише и чака за rapture (грабването)
Има и български пастори, watchman-и, и т.н.

Следя 14 канала на тази тема. Всички казват, че се чака всеки момент, а след това ще са 7-те години tribulation (голямата скръб)
А след него - второто пришествие.
После 1000 г. Милениум
А пък след него най-вероятно всичко отначало..

Дали нещо ще стане - не знам, но ако да - да е по-скоро! Може би, си пожелавам да съм някъде, където ще съм щастлив там и най-вече при починалите ми баби и дядовци. Приятели не ми трябват, аз и с тях мога да си говоря до безкрай :)
А пък, ако някога някъде там ме попитат искаш ли да слезеш долу, ще му отговоря - никога и за нищо на света!

Успокой се с тия простотии :D от 2000 години го чакат rapture-a и още не е дошъл :D Да не говорим, че християнството е тотален scam :D

Последно редактирано:
Успокой се с тия простотии :D от 2000 години го чакат rapture-a и още не е дошъл :D Да не говорим, че християнството е тотален scam :D
Аз бях на същото мнение и се подигравах с почти всичко, но сега вече е късно..
Живеем в модерни времена, Бог се е изменил....
Да не говорим, че сега има и new age писание -https://www.pismatanahristos.com/
Доста са интересни и има общност във фейса и група, и страница. Наскоро почина писателката им (не е българка,но са преведени и на бг)
В гугъл тече реклама за тях (платена)
Не те съветвам да говориш така, защото няма да те пита кога и ти, или някой твой роднина, да си изпатите..
Подигравки на тема религия ги избягвайте, просто съвет!

Аз бях на същото мнение и се подигравах с почти всичко, но сега вече е късно..
Живеем в модерни времена, Бог се е изменил....
Да не говорим, че сега има и new age писание -https://www.pismatanahristos.com/
Доста са интересни и има общност във фейса и група, и страница. Наскоро почина писателката им (не е българка,но са преведени и на бг)
В гугъл тече реклама за тях (платена)
Не те съветвам да говориш така, защото няма да те пита кога и ти, или някой твой роднина, да си изпатите..
Подигравки на тема религия ги избягвайте, просто съвет!

Не мисля, че съм се подигравал.. Но на теб определено някаква секта или нещо подобно ти е промил мозъка...

Не участвам в секти, по-скоро изчетох всичко и на база на изчетеното и случките в живота ми, си направих заключения, мои си.

Бог и Исус са съвсем реални и наистина съществуват. Знам, че е трудно, да се възприеме докато не се види... Съжалявам за много неща, но времето не мога да върна..

С апостол Павел се е случило нещо подобно.. Гонел е християните, убивал ги е, но накрая Исус му се явява по пътя за Дамаск, ослепява го и му казва какво да прави.. След като бива излекуван (изцерен) - започва да проповядва и е най-ревностния разпространител на християнството..

В живота си, често сме забързани, мислим за семейството, сметките, удоволствия и т.н,но не се замисляме, че сме тук заради една личност - Исус.

Ако не е бил той, Бог ясно е дал знаци какво е щял да направи - да ни изтреби всичките.

Днес има хора, които със сигурност са се мъчили доста, но Спасителя е само един.. Такава е историята и Бог го е допуснал..

Не ходя на черкви, не паля свещи, не постя, и не се моля!

Аз ги видях и двамата в друго времево пространство, уви срещата ни траеше секунди. Дори си разменихме няколко думи!Бях между живота и смъртта.
Не случайно казват:
Бог е най-близо, когато страданията са най-големи...

Човек може цял живот една молитва да не е казал, но като стане нещо лошо почва да се моли..
Не е ли така?

Защо е чакано 2000 г. - не мога да кажа, явно има причина, но ако се огледаме около нас в момента, живеем в последни времена.
Болести, глад, войни, слухове за войни и т.н.

Мен не ме интересува вече, за това го карам по-лежерно и не си давам зор :)
Утре може и да ни няма...

По-лесно е да заявиш, че има Бог, и че нищо не е твоя работа.

Явно до такава степен, че това да те мотивира нарочно да не участваш в подобни (макар на мен да ми изглеждаха чисто символични, но ето - научавам - не съвсем!) каузи.

Така или иначе тези линейки никога няма да са достатъчни... И 20 да са... Ако на година по 1,то....
Това пак не значи, че е безсмислено да участваш.

Добре го написа, просто съм секнал и не ме вълнува, Бог да си се оправя!
Мен вече ме прецака 2 пъти, изпих 1 камион хапчета и имам всякакви епикризи. Накрая ми се явиха, като че ли, за да видя, кой ми го причини...
Сега съм просто наблюдател..
Лекарите - всякакви диагнози, даже някои казват това е невъзможно.
Усещах в главата болки като игли, все едно нервните импулси нямат път или каналите им са задръстени.
Адски, адски болки, текли са ми капки пот от челото. Заспиването беше почти невъзможно. Пиех всякакви хапчета. Първия път беше 2011,втория края на 2018.
Болките са наистина много големи, а лекарите тотално некомпетентни...
Само есциталопрам помагаше малко, но трябваше да се пие с години..

Имам всякакви диагнози...
Депресия, компулсивно-обсесивно, би-полярно, хиперактивност и шизофрения (параноидна)
Нямам жълта книжка, поне това не се получи..

Активен шофьор, имам и сертификати най-различни. Не съм осъждан.
Е,мразех да ходя на училище и имам само средно.
Работил съм на много места, включително и в Испания, Франция и Англия. (преди брекзит)
Не съм някой прост човек, но спокойно всички ми слагаха диагнози...
И аз да помагам за линейки?
Хъх, Не!

Пс:
Когото Бог иска да погуби - първо му взима ума. (поговорка на която съм попадал вече...)
Само, че още съм жив :) 2011 беше отдавна, 2018 и тя мина.
Болестта започва с удар в слепоочието, падаш на колене и след няколко часа започват болките в мозъка...
1-вата година си неработоспособен.
Може би видяха, че съм упорито магаре и не се давам... Болестта продължава години и лекарите поне в БГ нищо не знаят за нея..
Обиколил съм цяла София (исул, вма, Александровска, 4ти км, психодиспансери и т.н)
Давал съм и 1500лв. само за 1 изследване.. (https://nmgenomix.com/)
Също и ЯМР при адски болки (едвам издържах)

Последно редактирано:
И още нещо.. Всичко, което съм прочел, съм го направил от яд, след като ги срещнах.
От много яд и най-вече да науча историята на всичко... Търсил съм инфо по цели нощи и в чужди сайтове..
Не ги долюбвам, но все пак гледайте себе си, за да не стане като с мен!
По трудния начин е много по-зле!
Дори не знам какво ме очаква в духовното измерение, дано поне там не се мъча толкова, колкото се мъчих тук през тези години...
Мисля, че няма да съм в добри отношения с много духове там, ако въобще ги срещна..

Последно редактирано:
Ко стана в тая тема е :D
Иначе скоро няма да има какво да събирате - и кока-кола минава на новите бутилки на които капачката не се отделя от бутилката.

Ще се окаже, че само пияниците ще могат да помогнат, нооооо... Божа работа!

Иначе скоро няма да има какво да събирате - и кока-кола минава на новите бутилки на които капачката не се отделя от бутилката.
От миналата година включиха и метални кенчета. И да, сигурно ще се измъкнат от пластмасата, както вече правят с приборите по някои закусвални и ресторанти за бързо хранене. Наскоро пих шейк от хартиена сламка, абе идеята е добра, ама приложението е голям фейл. След няколко дръпки омеква единия и край (от към устата) и до там.

Ще се окаже, че само пияниците ще могат да помогнат, нооооо... Божа работа!
Аз си купувам кола кенчета. Не знам защо мисли, че само бирата е в кенче.

Според мен няма да са достатъчни никога, но поне по математика ни бяха учили, че 4 е повече от 0, и след 4 следва 5. ;)

Хах, Blinky! Това е част от черния ми хумор... Вече написах всичко и е ясно защо ми е през к...
Дано илядиме всички! Ако някой ми даде няколко милиона бих по-живял на макс като за последно..
Помня още онези Бургери от Аликанте печени на карбон... 50 Евро за 2..
Ще си взема някой рейндж роувър нов и ще обиколя още някои места из този свят... После може и да се гръмна с удоволствие..

Света е хубав, измислен е добре, но хората сме си лоши...Да не дълбаем повече...

Ох, бате, аз пък искам да си седя в нас, никой за нищо да не ме търси, да си карам спокоен живот. Да свърша туй онуй из блока и околността, ей така, за да ни е готино на всички и грам не ми се живее някакъв такъв купон. Почвам да се сбабичосвам яко усещам, ама поне не ми липсва енергия и да съм полезен на някой.

Спринцовката е пълна с топено сирене и сам си я изцеждаш...

amazing-3-1024x683 (1).png

Отделно има в менюто им още скъпи вкусотии, но сега видях, че са затворили.
https://www.iberikagrill.com/ (бургерите почват от 11 Евро, но това са малките,големите може да надминат 25 Евро)
Навсякъде става зле и кеша е дефицит. Аз и брат ми имахме спестявания и 3 г. си прекарахме добре. Побеля и той покрай мене...

В БГ също си имаме премиум бургери, но точно такива със сигурност не съм виждал.

Ще по-живеем и ще видим какво ще стане :)
Аз съм куче и търпя много..

Пс:
Който се чуди къде да отиде на ваканция, да отиде в Аликанте! На таксито от летището казвате "alicante, playa del Postiguet" и си взимате хотел точно на плажа. Обиколете целия град... Има rent a car на летището и дават fiat 500 евтино. (60-70 euro/4-5 дни)
Wizzair имат директни до там от Терминал 1 в София..
Незабравимо градче!
Летището е на 10км от града и за на обратно има директни полети!

Последно редактирано:

В Испания бяха такива.. Е те кво... не стават ли? Смис малко по-силно я дърпаш и се отделя ;D

Последно редактирано:
Ко стана в тая тема е :D :D :D :D :D :D :D

Аз като цяло обичам да дарявам и съм привърженик на инициативите - когато имат смисъл.

Живея в Австралия и Англия (живея на двете места т.е. работата ми е на двете места и съм командирован доста често) ... имам колеги от Германия и доколкото знам и там събират капачки, пластмаси и шишета дори в самите магазини. Няма лошо дори е в помощ за рециклажа.

Но, дали това решава проблемите с кражбата в България? Не. Проблема е, че държавата липсва. Самите политици просто разиграват филм и то филма е кой плаща - инак казано на кой лобито е по-големо. Та за UK и AU не чакат на подобни инициативи. Просто купуват. Защото знаят , че ако скочи народа ще стане яко зле. Все пак живеят доста повече от ... 5/6 милиона които плюват само телевизора. А дали има корупция? Ооо Да! Има и в AU и UK се крадне бате! Яко, обаче първо се гради и тогава се краде! Неизбежно е.

Но, дали това решава проблемите с кражбата в България? Не. Проблема е, че държавата липсва. Самите политици просто разиграват филм и то филма е кой плаща - инак казано на кой лобито е по-големо. Та за UK и AU не чакат на подобни инициативи. Просто купуват. Защото знаят , че ако скочи народа ще стане яко зле. Все пак живеят доста повече от ... 5/6 милиона които плюват само телевизора. А дали има корупция? Ооо Да! Има и в AU и UK се крадне бате! Яко, обаче първо се гради и тогава се краде! Неизбежно е.
Брат, това е - когато няма държава, следва обществото да се оправя само. Тук народа си има някакви си негово вътрешни протести. В един момент ще му писне. Ще вземе в свои ръце нещата, ще се опъва когато държавата започне да иска нещо от него, и по-конкретно НАП и други агенции. И в крайна сметка, спестил си няколко милиона за добра кауза и бъдещето, а реално си загубил по 100, защото народа си има позиция и тя е - що да давам, като не ми дават. И ще стане и по-зле. Краденето е винаги на лице. Само, че те го извъртат по друг начин "Защо да не платя на себе си повече и да взема, все пак аз съм натоварен с цялото това нещо да се случва". И що не, но важното е винаги крайния резултата. В белите държави се виждат и за двете страни - едните добре захлебили а другите доволни, защото живота и бита им е лек и уреден. А другия сценарии, който е при нас - откраднал и после още откраднал и за да направи там нещо, за не е изцяло кражба, прави нещо си там колкото да има. Примери бол - последния е .... или жълтите павета, или филма за Ботев (ама да речем, че тук е по-скоро аматьорщина). :)

Абе трябва да сме добри и да си помагаме. Вече в каква форма и как, вече сами избираме. А ако има и добри хора да създават инициативи, за да могат други добри хора да ги подкрепят, още по-добре. ;)

Back
Горе