Здравейте колеги искам да се допитам до вас понеже

tuizzl

Registered
Здравейте колеги искам да се допитам до вас понеже знам, че голяма част от посетители на Графичен Дизайн разбират, работят и са много добри в тази сфера. Аз от близо една година работя в една фирма в която основно работим с Adobe Photoshop, CorelDRAW, Adobe Illustrator и така дойде момента когато трябва да си сглобя компютър за вкъщи, защото понякога ми се налага да довършвам проекти и др.
Бюджета ми е 800 до 1000 лв. като изключим монитор и периферия понеже си имам.
Дайте вашите предложения за добра машина за тези пари или поне горе-долу добра :) като се има предвид, че ползвам и 3D на Photoshop.
Благодаря Ви.

мерси за бързия отговор гледал съм ги но това не са ли по-скоро геймърски конфигурации и там се предлага и монитор за тези пари а аз нямам нужда от монитор :)

Ми не това са обикновени компютри има раздел и геймърски компютри там вече става 8gb ram 2gb video 1tb hard и т.н.

И аз в момента се готвя да взимам нов компютър, точно поради причината, че вече софтуерът почва да не тръгва (Adobe After Effects, Adobe Premiere)... Иначе съм пробвал да моделирам на 3DS Max и видео обработка, например на Sony Vegas, но после рендерът е сумати време (видеокартата е 256MB, процесора е AMD 3000+)...

Ходих при човек и той ми каза, че видеокартата трябва да е с минимум 1024MB (1GB) видео памет и 256Bit интерфейс памет, именно за занимаване с графичен/уеб дизайн. Процесорът - двуядрен, мисля че ще ти върши работа...

3D-то във Photoshop не е толкова тежко... В Illustrator-а вече е по-тежичко, но с основание - имаш повече избор и повече възможности, самата програма е по-тежичка...

Надявам се да съм помогнал! Успех!

tuizzl каза:
мерси за бързия отговор гледал съм ги но това не са ли по-скоро геймърски конфигурации
каквото и да правиш вземи повече RAM защото 3д и фотошоп работят по-добре с повече и по-бърза рам.За парите който си посочил можеш да сглобиш доста добра конфигурация.Сега точно конкретна не мога да кажа,но както казах RAM++ като размер и от 1000MHz нагоре .Процесора поне двуядрен но ако намериш и четириядрен още по-добре (за графична и 3д обработка).Видеото колкото по-голямо като размер толкова по-добре.Също така може да искаш и съвет на място където правиш конгигурацията (но винаги имай едно на ум) :)
Това е от мен.

всички сте полезни, но какво ще ми кажете за хард диска допитах се до познати и те ми казват, че хардовете трябва да са минимум два и свързани помежду си с някакви raidove но това нищо не ми говори някои ако може да поясни каква роля играят хардовете ?

никаква роля не играят халдовете
гледай процесора да е над 2.6
рам поне 4
и много здрава видеокарта

mania каза:
никаква роля не играят халдовете
Винаги е хубаво харда да е с по-голяма скорост на четене,без значение дали е Photoshop или игра или просто разгледаш картинки.
За това дали са да 1или 2 не мисля,че има разлика.

ps:ето какво казват от екипа на фотошоп :
Photoshop reads and writes image information while working on an image. Therefore, the faster the scratch disk or the disk that contains the image, the faster Photoshop can process image information.
:)

Темата е старичка ама аз да си кажа - това с двата хард диска е за подсигуряване.Например ако си с един хард и той се скапе или се наложи да се форматира то в този случай можеш спокойно да забравиш за всичките ти проекти, които са само на въпросният хард ,докато ако имаш 2+ харда, които са свързани помежду си то при евентуален срив на единия информацията да се премества директно на другия.Точно за това сървърите са с повече от 1 хард диск.

Поздрави: Nergal :)

Back
Горе