Здравейте моля ви за съвет :)

Wicz

Registered
Здравейте искам да ви помоля за съвет. Значи преди време си купих лаптоп с виста. Въпросът мие може ли да се сложи някакъв линукс като 2ри ОС и като стартирам лаптопа да си избирам с кой ос да върви ? Ако има бити ли ми предложили най-добрия за лаптоп със 4гб рам и 2.0 гхз процесор. Пробвах с убунто, но нестана. Ако може, когато препоръчвате линукс да добавяте линк за сваляне. Благодаря ви предварително :)

А това ще стане ли да сам с 2та оса и като си пусна лаптопа да си избирам с кой да върви ?

Wicz каза:
А това ще стане ли да сам с 2та оса и като си пусна лаптопа да си избирам с кой да върви ?

Да, то ще си инсталира автоматично boot loader (Програма, която при стартиране на компа ще те пита коя ОС да пуснеш) :)

а като го изтегля начин на инсталация, като сложа диска с рестарт на лаптопа или без ? без нали
ПП има ли го някаде на БГ сървар защото нета ми чуджия е много убит...

Wicz каза:
а като го изтегля начин на инсталация, като сложа диска с рестарт на лаптопа или без ? без нали
ПП има ли го някаде на БГ сървар защото нета ми чуджия е много убит...

Както се преинсталира windows, даже инсталацията може да му я пуснеш на български.
А линка дето съм ти дал е торент файл.

дам знам, че е торент файл но го теглих с 25 кб :(
Мерси за информацията и помощта :)

Значи днес в училище, един съученик ми каза, че този линукс трие Ц за да може се инсталл и нестава да е като 2ри ОС вярно ли е ?

Ако му зададеш да се инсталира в це ще го форматира ;), но можеш да му отделиш нов дял за линукса или (не знам за точно тая дистрибуция) при инсталацията на линукса да му зададеш той сам да си отдели място за себе си и така имаш две независими една от друга системи на два различни дяла от хард диска си ;)

Да благодаря днес един приятел ми обясни, но ми каза да си разделя харда с партишион Магик, но аз съм с виста и програмата не тръгва та въпросът ми е имали друг начин за разделяне на харда ?

Мисля, че тръгваше програмата и на виста, но мож би аз греша. Почни инсталацията на линукса, да видиш дали тази дистрибуция ти предлага да раздели сама харда, в повечето случай като те пита къде да инсталира има опция "нов дял".

Back
Горе