Избор на захранване. Кое от изброените да си взема?

tuizzl

Registered
Кое от изброените да си взема понеже сам не мога да се навия?

COOLER MASTER SILENT PRO M850, 850W

Seasonic M12 II Bronze SS-850AM 850W / Semi-modular захранване

CORSAIR TX V2 850W EU Version

Въпрос на вкус е... те и трите не са никак лоши, така че с никое няма да сгрешиш.

На мен лично сиасоника по ми допада :)

Един важен съвет, преди да падеш пари за захранването (преди да го платиш) задължително накарай персонала да ти го включи за тест под товар за да го чуеш добре как работи.
Някой захранвания напоследък излизат с жужащи компоненти и е много неприятно захранване за една чанта пари да ти жужи!

Аз лично изгорях с един Corsair CX430, който жужи и под товар и като е изключено :?

аха и на мен ми се иска да го тествам ама като го поръчавм от нета няма как трябва да го карам на доверие

Пиши на тая фирма, от която го купуваш, да го тестват предварително.

Ако не си доволен, при покупка от интернет, можеш да върнеш стоката в седем дневен срок без каквито и да е било обяснения :?:

Съгласно чл. 55, ал. 1 от Закона за защита на потребителите (ЗЗП), потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина да се откаже от получената стока в срок на седем работни дни от датата на получаване на стоката. В този случай търговеца е длъжен да възстанови на потребителя в пълен размер заплатените от него суми не по-късно от 30 дни, считано от датата, на която потребителят е упражнил правото си да се откаже от стоката, съгласно чл. 55, ал. 6 от Закона за защита на потребителите. Сумите се възстановяват в брой, чрез наложен платеж или по банкова сметка на клиента. Потребителят е длъжен да съхранява получените от търговеца стоки, тяхното качество и безопасност по време на срока по чл. 55, ал.1 от Закона за защита на потребителите. За да бъдат върнати обратно закупените продукти задължително условие е те да бъдат в изряден търговски вид, без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката. Продуктите трябва да отговарят на вида, в който са получени от потребителя. На връщане и отказ не подлежат продукти, които не отговарят на тези условия съгласно Закона за защита на потребителите. Търговеца има право да откаже връщането на продукт, съобразно действащото законодателство. В случай на фабричен дефект, който е установен след получаването на продукта, клиента го връща за сметка на магазина и се изпраща друг продукт като заявения. В този случай транспортните разходи са за сметка на търговеца. При връщане на закупена стока транспортните разходи са за сметка на клиента и не се възстановяват.

LiRiX не знаех, че и в България важи това. Супер достатъчно е да го тествам.

tuizzl каза:

без да са използвани и без да е нарушена целостта на опаковката.

Интересно как ще го тестваш без да го отвориш :D

StormBreaker каза:
tuizzl каза:

По закон имаш право. Отваряш, пробваш не те устройва връщаш го. Това в рамките на 7 дни.
Мисля, че и договори примерно с мобилните оператори имаш право да го анулираш в рамките на 7 дни и той няма право на претенции.
На всички ни е ясно обаче, че все по - трудно може да се попадне на такъв търговец. Повечето от 9 дола вода ще изкара само и само да не приеме стоката обратно, но това вече е друга тема.

vinsbg каза:
StormBreaker каза:
tuizzl каза:

По закон имаш право. Отваряш, пробваш не те устройва връщаш го. Това в рамките на 7 дни.
Мисля, че и договори примерно с мобилните оператори имаш право да го анулираш в рамките на 7 дни и той няма право на претенции.
На всички ни е ясно обаче, че все по - трудно може да се попадне на такъв търговец. Повечето от 9 дола вода ще изкара само и само да не приеме стоката обратно, но това вече е друга тема.

По закон ама това е в закона:
явно

Фолио или найлон не са опаковка.
Опаковката е картоненото, естествено, че трябва да я опазиш, а не да я разрушиш цялата.

П.с. аз се прецаках, защото вземах захранването от магазин без да го пробвам. До тогава не знаех, че има музикални захранвания.

Тука в нашата мила и красива родина всеки гледа да ти го на..ка.
Трябва на място да си отида и да го тествам.

Back
Горе