Извеждане на годините на потребителя.

sentenello

Registered
Здравейте,
Не се сещам кой потребител от форума ми написа ето този код.
Код:
SELECT DATE_FORMAT( FROM_DAYS( TO_DAYS( NOW( ) ) - TO_DAYS('roden' ) ) , '%Y' ) +0 AS age
полето roden съдържа датата на раждане да потребителя и е тип Date

Аз направих така
Код:
$zaqvka = mysql_query("SELECT DATE_FORMAT( FROM_DAYS( TO_DAYS( NOW( ) ) - TO_DAYS('roden' ) ) , '%Y' ) +0 AS age");
$row2 = mysql_fetch_array($zaqvka);
echo"$row2['age']";
Но не успях да изведа на колко години е потребителя. Някой може ли да ми каже как да наглася тоя код който ми е даден та да изведа на колко години е потребителя ?

А да :)
Бях сигурен, че някъде има от коя таблица да взема информацията, но незнаех точно къде.

Не мога да разбера сега защо не иска да работи.
ето ми го кода:
Код:
$sql = mysql_query("SELECT * FROM players WHERE otbor='$otbora' AND position='Вратар' order by nomer ASC");
while ($row = mysql_fetch_array($sql)){
$zaqvka = mysql_query("SELECT DATE_FORMAT( FROM_DAYS( TO_DAYS( NOW( ) ) - TO_DAYS('roden' ) ) , '%Y' ) +0 AS age FROM players WHERE ime='$row[ime]'");

echo"$row2[age]";

teroristd каза:
%Вратар%

Мне. Първата заявка си е наред. Проблема идва някъде от втората заявка. Не правя изглежда там нещо като хората.

като написах на втората заявка mysql_error(); и ми излезе грешка в която пишеше че грешката е в първата завка ESCAPE String

Learned каза:
$zaqvka = mysql_query("SELECT `DATE_FORMAT` ( FROM_DAYS( TO_DAYS( NOW( ) ) - TO_DAYS('roden' ) ) , '%Y%' ) +0 AS age");
echo"$row2['age']";

Когато "заградя" DATE_FORMAT с ``, да стане `DATE_FORMAT` ми извежда тази грешка
Код:
Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/progn0zi/public_html/football/pyrvenstva/teamplayers.php on line 22

adrian каза:
дай на двете заявки or die(mysql_error()); и кажи какво излиза.

Цялата работа излезе от една нищожна грешка, но ми създаде известно време главоболия да я оправя.

В първата тема си ми написал
Код:
TO_DAYS('poleto')
а трябва да е
Код:
TO_DAYS('$row[roden]')

Сега доста почетох и разбрах, че е от там проблема.
Давам ти пак +1 и благодаря.

Back
Горе