Извеждане на 1 песен ..

justspy

Registered
Здравейте, значи искам да попитам как със заявка мога да изкарам само 1 песен от базата ми данни тоест .. в главната страница на сайта ми съм направил полета за сяка 1 песен но немога да сложа 1 песен в 1 поле .. смисал попринцип използвам SELECT * from .. но в този случей немога защото искам само 1 песен . името на базата данни е muzi4kaa а полето там дето се записват песните е songs

order by rand() неми върши работа .. кода е за последни 5 добавени песни .. order by id ми излизат все едни и същи песни на редовете ..

<?php
include('config.php');//config файла ти
$query = mysql_query("SELECT * FROM Тука името на таблицата ORDER BY RAND() LIMIT 3") or die("111");
while($row = mysql_fetch_assoc($query))
{
echo "<a href=\"play.php?id=$row[id]\" target='_blank'>$row[ime]</a>

";
}
?>
$row[ime] смени с твоята заявка

justspy каза:
order by rand() неми върши работа .. кода е за последни 5 добавени песни .. order by id ми излизат все едни и същи песни на редовете ..
Е последно какво искаШ?
mysql_query("SELECT song FROM table ORDER BY id DESC LIMIT 5") or die(mysql_error());

пич направо кажи коя система полазваш да ти дадем кода и да си готов и усмихнат

Оф оправих го в скайп той и идея си няма горкия от PHP :) Слагал е 5 кода за 5 песни които да изкара, защото таблиците не му излизат смисал не се дублират според броя песни защото са изкарани от php кода. Както и да е искаше си order by id desc limit 5 но да се вкарат таблиците в php-то това е.

искал е в таблицата да сложи order by id desc limit 5 тои като мен си няма понятие от пхп :P

Pe0pl3 каза:
искал е в таблицата да сложи order by id desc limit 5 тои като мен си няма понятие от пхп :P
Не, искал е самите таблици (<table><tr><td...) да му се увеличава броя според всяка песен - има 2 песни - 2 таблици стават, при три песни три, при четири - четири и така нататък. Проблема беше че хтмл таблиците бяха извън php кода и най-вече извън цикъла и затова не излизаха повече от една и той един код го беше писал 5 пъти с limit 1 :D

еми ше се научи и тои и аз хубаво е че има место кадето да ти помогнат :lol:

Back
Горе