Значи момчета, имам нужда отново от малко помощ. Правя си една футкция, която извлича данни от БД. Използвам ПДО между другото. Направих я да работи, но изкарва резултатите в array, но подредбата на самия array не ми харесва затова искам да го направя по друг начин. Та ето как:
Това е само част от кода, по надолу не е нужно защото за момента гледам да го направя правилно докато съм в първия if.
та ето какво пиша
Изкарва някакъв низ, ама не е точен. Искам да го направя така, че като задам имена на колони от които да се извлича информация, да се създава низ с името на съответната колона, следователно в този низ да се запишат всички данни от БДто за дадената колона, и след това тези низове да се обединят в един array result който да върна.
Нещо такова искам да се получи
[username] array([0] -> admin, [1] -> pesho, [2] -> gosho) и тн.
В момента не съм направил за всеки въведен елемент от $what да ми прави низ, още дебъгвам само с една клауза в случая username.
В момента ми изкарва нещо от типа на array ([] -> admin);
PHP:
public function get($table, $what = false, $where = false) {
if(isset($table)) {
if($what !== false && $where !== false) {
$ime = explode(',', $what);
$sth = $this->db->prepare("SELECT $what FROM $table WHERE $where");
$sth->execute();
$sth->setFetchMode(PDO::FETCH_ASSOC);
$i = 0;
$result = array();
while($data = $sth->fetch()) {
$$ime[0]["$i"] = $data[$ime[0]];
$result[$$ime[0]] =$$ime[0]["$i"];
$i += 1;
}
return $result;
}
}
Това е само част от кода, по надолу не е нужно защото за момента гледам да го направя правилно докато съм в първия if.
та ето какво пиша
PHP:
$data['query'] = $this->get("users", "username", "id != 3");
Изкарва някакъв низ, ама не е точен. Искам да го направя така, че като задам имена на колони от които да се извлича информация, да се създава низ с името на съответната колона, следователно в този низ да се запишат всички данни от БДто за дадената колона, и след това тези низове да се обединят в един array result който да върна.
Нещо такова искам да се получи
[username] array([0] -> admin, [1] -> pesho, [2] -> gosho) и тн.
В момента не съм направил за всеки въведен елемент от $what да ми прави низ, още дебъгвам само с една клауза в случая username.
В момента ми изкарва нещо от типа на array ([] -> admin);