Изкарване на имената от mp3 файлове

kenwood10

Registered
Здравейте на всички..Имам следният въпрос.. Представете си , че имам папка X която е на хостинга вътре има файлове с имената X1.mp3 и X2.mp3 какво ще бъде това чудо , че да изкарва имената на файловете според тяхната дата на качване :? И как ще стане ако файловете се качват директно през хостинга, а не през PHP и не записва никъде тяхната дата на качване има ли такива филми :? Помощ. Благодаря Предварително :)

kenwood10 каза:
Здравейте на всички..Имам следният въпрос.. Представете си , че имам папка X която е на хостинга вътре има файлове с имената X1.mp3 и X2.mp3 какво ще бъде това чудо , че да изкарва имената на файловете според тяхната дата на качване :? И как ще стане ако файловете се качват директно през хостинга, а не през PHP и не записва никъде тяхната дата на качване има ли такива филми :? Помощ. Благодаря Предварително :)

Няма значение дали през PHP или хостинга се качват. На тях на самия сървър им се задава дата на качване. Можеш да ползваш filemtime()(функцията е за отчитане на последно модифициран файл, понеже при всяка модификация на файла се променя датата(логично е)).

Колкото до взимането на името, може така:

PHP:
echo strstr("X2.mp3", ".", true);

и може и по много други начини.

Да но, аз незнам примерно как се казват файловете ? Просто някои ги слага в папка X и те да изкочат на сървъра ?

Еми четеш файловете в папката и правиш, както ти показах. Не разбрах какъв е проблема ?
Въртиш цикъл със scandir(), вкарваш в някакъв масив имената на файловете, после всички, които завършват с .mp3 ги минаваш със strstr(), както ти показах и готово.

kenwood10 каза:
Един пример по простичък ? Може ли ?

Папка: Проверка

Направо искаш решението? Някой ентусиаст да ти го напише, аз давам съвети по принцип.

От мен да мине ти го начатках набързо:

PHP:
<?php

function scan_dir($dir){
	if(is_dir($dir)){
		if($dh = opendir($dir)){
			while(($file = readdir($dh)) !== false){
				if(is_dir($file) && !in_array($file, array(".", ".."))){
					scan_dir($file);
				}
				else{
					if(strstr($file, '.') == ".mp3"){