Изкарване от базата данни...

SLADE

Registered
Имам таблица news, полето ми е picture, а папката в коята се качват снимките е pictures. На всяка новина качвам различна снимка, което мисля е ясно. Всичко е точно, новината се качва, както и снимката, изкарал съм новината, но не знам кода с който да изкарам снимката. Някой може ли да ми помогне? Благодаря предварително!
 

php_css

Registered
slideR каза:
<img src="papkata/<?php echo $row['picture']; ?>" alt="aaaa" title="картинка" />

<img src='papkata/<?php echo $row['picture']; ?>' alt='aaaa' title='картинка' />
Пробвай така!
 

SLADE

Registered
Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING

P. S. Пиша го по следния начин echo "кода"; И при двата случая така и пак тая грешка...
 

montana

Registered
SLADE каза:
Parse error: syntax error, unexpected T_ENCAPSED_AND_WHITESPACE, expecting T_STRING or T_VARIABLE or T_NUM_STRING

P. S. Пиша го по следния начин echo "кода"; И при двата случая така и пак тая грешка...

echo "<img src='papkata/$row['picture'];' alt='aaaa' title='картинка' />";
 

teroristd

Registered
Как записваш снимката в базата? Аз например я записвам така.

images/45s3xg2kv9iynlc8em7d6f0ar.jpg

и после я изкарвам така

echo"<img src='$row[pic]' width='160' height='120' />";

без кавички вътре в квадратните скоби и без точка и запетая

Също предполагам знаеш че трябва да имаш заявка преди това

$query = mysql_query("SELECT * FROM table ORDER BY id DESC LIMIT 6");
$row = mysql_fetch_array($query);
 

SLADE

Registered
Каквото и да правя, както и да се опитам да го направя все тая грешка ми дава! Ето целия код за да го видите какъв е:

Код:
<?php
include ("config.php");
$stranici = 10;
$pageNum = 1;
if(isset($_GET['page'])) {
$pageNum = $_GET['page']; }
$reds = ($pageNum - 1) * $stranici;
$query = " SELECT * FROM news ORDER BY id DESC" . " LIMIT $reds, $stranici";
$result = mysql_query($query);
while ($sql = mysql_fetch_object($result)) {
$title = $sql -> title;
$novinata = $sql -> novinata;
$date = $sql -> date;
$id = $sql -> id;
$title="$title";
$title=substr($title,0 , 40);

echo "<div id='content'><div class='article'>
<h2><span><a href='view.php?id=$id'>$title</a></span></h2>";
echo "<p class='info noprint'><span class='date'>$date</span> <span class='comments'>113</span></p>";
$novinata = "$novinata";
$novinata = substr($novinata,0 , 250);
echo $novinata." <p class='btn-more box noprint'><strong><a href='view.php?id=$id'>Още..</a></strong></p>";
echo "</div><hr class='noscreen' /></div>";}
?>

Искам картинката да ми излиза при новината. Например като в http://zapernik.com/ Благодаря!
 

tedo96

Registered
PHP:
<?php
include ("config.php");
$stranici = 10;
$pageNum = 1;
if(isset($_GET['page'])) {
$pageNum = $_GET['page']; }
$reds = ($pageNum - 1) * $stranici;
$query = " SELECT * FROM news ORDER BY id DESC" . " LIMIT $reds, $stranici";
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());
while ($sql = mysql_fetch_object($result)) {
$title = $sql -> title;
$novinata = $sql -> novinata;
$date = $sql -> date;
$id = $sql -> id;
$title="$title";
$title=substr($title,0 , 40);

echo "<div id='content'><div class='article'>
<h2><span><a href='view.php?id=$id'>$title</a></span></h2>";
echo "<p class='info noprint'><span class='date'>$date</span> <span class='comments'>113</span></p>";
$novinata = "$novinata";
$novinata = substr($novinata,0 , 250);
echo $novinata." <p class='btn-more box noprint'><strong><a href='view.php?id=$id'>Още..</a></strong></p>";
echo "</div><hr class='noscreen' /></div>";}
?>
 

phpbot

Registered
Код:
<?php
$tablica = $_GET['page']; //Таблицата в която ще добавя новина
include('config.php');

$id= (int)$_GET['id'];
$query = mysql_query("SELECT * FROM $tablica where id='$id'");
if(mysql_num_rows($query) > 0)
{
while($row = mysql_fetch_array($query)){
if(file_exists(''.$row['picture1'].'')){
echo '<img src="'.$row['picture1'].'" alt="" width="200" border="0" />';
}

}
}
else
{
header('Location: view');
exit;
}
?>

Нещо такова да не е :? :]
 

kriss

Registered
Код:
<?php
include ("config.php");
$stranici = 10;
$pageNum = 1;
if(isset($_GET['page'])) {
$pageNum = $_GET['page']; }
$reds = ($pageNum - 1) * $stranici;
$query = " SELECT * FROM news ORDER BY id DESC" . " LIMIT $reds, $stranici";
$result = mysql_query($query);
while ($sql = mysql_fetch_object($result)) {
$title = $sql -> title;
$novinata = $sql -> novinata;
$date = $sql -> date;
$id = $sql -> id;
$title="$title";
$title=substr($title,0 , 40);

echo "<div id='content'><div class='article'>
<h2><span><a href='view.php?id=$id'>$title</a></span></h2>";
echo "<p class='info noprint'><span class='date'>$date</span> <span class='comments'>113</span></p>";
$novinata = "<img src='{$sql->picture}' style='float:left;width:50px;margin:2px;border:none;' /><div style='clear:both;'></div>$novinata";
$novinata = substr($novinata,0 , 250);
echo $novinata." <p class='btn-more box noprint'><strong><a href='view.php?id=$id'>Още..</a></strong></p>";
echo "</div><hr class='noscreen' /></div>";}
?>
 

Горе