Изрязване на фон бе да има бяло като фон

alexander_85

Registered
Здравейте искам да Ви помоля ако може някой да ми каже как слд като съм изрязал дадена снимка да и премахна фона икато я запиша да си остане само снимката без никакъв фон.Мерси

Първо отваряш картинката която искаш. След това правиш нова картинка File > New > с размери по твой избор и фон transperant

160272_orig.jpg

След това ограждаш с Lasso Tool обекта който ще пренасяш в другата картинка, и кликаш CTRL+C

160269_orig.jpg

След това избираш новата картинка и поставяш с CTRL+V

160274_orig.jpg

И готово :) . Можеш да си я донагласиш с Move Tool допълнително :D

Използвай Polygonal илиMagnetic Lasso Tool =]

Отваряш снимката и избираш Polygonal Lasso Tool:

Маркираш картината, на която искаш да махнеш фона и избираш Inverse:

Даваш delete :) :

..EDIT//
aaaa... Smirnoff ме изпревари :)

alexander_85 каза:
А котенце си остажя без фона нали?
Да на 2-рата картинка вече котето няма фон :) Както и при Soul_Stealler

П.П. ***

Няма нищо, колкото повече толкова по-добре :)

Код:
#alexander_85- пич нема лошо да питаш, пък и гледам хората ти отговарят без никакви възражения ама имаш 15 теми с базови неща кадето може да ги проетеш а не да питаш за всичко. попрочети ако не ти е ясно питаи. не да си хванал фотошопа от вчера и момчетата да ти стават инструктори

сори за оф-топика
http://forums.livingwithstyle.com/showthread.php?t=341935
ето качествено махане на фона

Като за начало, до колкото разбрах искаш да си напарвиш рендер. Урок->ТУК.
Единственото, което ще кажа като забележса е за сейваш файла в .png или .gif формат, защото ако ог сложиш на .jpg ще питаш "Защо е на бял фон като го изрязъх" :)

PoDMaTRiX каза:
Като за начало, до колкото разбрах искаш да си напарвиш рендер. Урок->ТУК.
Единственото, което ще кажа като забележса е за сейваш файла в .png или .gif формат, защото ако ог сложиш на .jpg ще питаш "Защо е на бял фон като го изрязъх" :)

Е добре,направих си пик без фон,искам да го изполсвам като воден знак за клип с VirtualDub като го заредя там си се появава пак с бял фон отчаях се вече :o моля помогнете ми :cry:

mania каза:
Запамети го или като png или като gif, за да не ти се появява фон отзад

Да направих го, както е бяснено горе ,но пак се появява с фона. :?

Начи като я изрежеш слагаш я в нов layer триеш фона и натискаш CTRL+S и я запаметяваш във GIF формат с настройки For Web и отметка на Transperent

като му дадеш сев ас и после долу където ти пише джипек му даваш гиф или пнг

mania каза:
като му дадеш сев ас и после долу където ти пише джипек му даваш гиф или пнг

Да всичко е ок,като го отворя няма фон,но като го сложа за воден знак в клипа с VirtualDub си е с фон,незнам защо,но все пак благодаря.

Back
Горе