Какво вършат тези символи

kikity_94

Registered
Здравейте от доста време се чудя за какво точно се използват ето тези символи \xFF\xFF\xFF\xFF\x54\x53\x6F\x75\x72\x63\x65\x20\x45\x6E\x67\x69\x6E\x65\x20\x51\x75\x65\x72\x79\x00 и така на татък
Ще дам пример с един код

Код:
<?php
   
      $ip1 ="asd"]; //ипто
      $port1 = "sad"; //порта

      $output = @fsockopen("udp://$ip1", $port1, $errno, $errstr, 0.25);
      @socket_set_timeout($output, 1);
      @socket_set_blocking($output, 1);

      @fwrite($output, "\xFF\xFF\xFF\xFF\x54\x53\x6F\x75\x72\x63\x65\x20\x45\x6E\x67\x69\x6E\x65\x20\x51\x75\x65\x72\x79\x00");

      $buffer = @fread($output, 4096);

      if (!$buffer) {
      $on = "<font color=\"red\">offline</font>";
      } else {
      $on = "<font color=\"green\">online</font>";
      }
echo $on;
?>

Има ли каде да видя пълен списък с тях и всеки какво прави
 
Така нещо друго да попитам реших да исползвам база данни за взимане ип адрес на сървъра и порт от него и скалапих ето този код

PHP:
<?php
	mysql_connect("localhost", "root", "") or die(mysql_error());
	mysql_select_db("servers") or die(mysql_error());
	mysql_query("SET names UTF8") or die(mysql_error());
	
	$Servers = mysql_query("SELECT * FROM servers ORDER BY server_id DESC LIMIT 10") or die(mysql_error()); 	
	while($serv = mysql_fetch_assoc($Servers)) {
	$server_id = $serv['server_id'];
	$server_ip = $serv['server_ip'];
	$server_port = $serv['server_port'];
	$ssi = fsockopen("udp://$server_ip", $server_port, $errno, $errstr, 3);
	socket_set_timeout($ssi, 1);
	socket_set_blocking($ssi, 1);	
	$a = fwrite($ssi, "\xFF\xFF\xFF\xFF\x54\x53\x6F\x75\x72\x63\x65\x20\x45\x6E\x67\x69\x6E\x65\x20\x51\x75\x65\x72\x79\x00");
	$info = fread($ssi, 4096);
		if($info) {
			echo "$server_ip:$server_port - $info[servername] - $info[mapname] - $info[currentplayers]/$info[maxplayers] - <font color='green'>Online</font> <br />";
		} else {
			echo "$server_ip:$server_port - $info[servername] - $info[mapname] - $info[currentplayers]/$info[maxplayers] - <font color='red'>Offline</font> <br />";
		}
	}
?>

Но като реша да видя резултата получавам това

IP:pORT - � - � - �/� - Online
IP:pORT - � - � - �/� - Online

Как д апремахна тези гадни символи
 
Кодировката ти е грешна ! Пробвай с добавяне на UTF8
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset= utf-8" />
 
Не е от него пробвал съм кво ли не и UTF8, windows-1251, iso-8859-1
абе общо зето почти всичко свързано с енкодинга и установих, че не в него е проблема , някаде в кода
 
а тази променлива как по точно трябва да я ползвам в моя код :D

EDIT: Parse error: syntax error, unexpected ',' in на този ред

и от това няма ползва :? вече почнах да се изнервям на това ...
 
Я добави това:
PHP:
var_dump($info);
след:
PHP:
$info = fread($ssi, 4096);

И копирай резултата тук.
 
ето тези резултати ми вади

string(92) "����mИП:ПОРТJumpBG # HideNSeekhns_jbg_springcstrikeJumpBG/dl" 2.ИП:ПОРТ - � - � - �/� - Online
string(95) "����mИП:ПОРТUnderWorld # Dust2 Onlyde_dust2cstrikeUnderWorld/dw" 1.ИП:ПОРТ - � - � - �/� - Online
����mИП:ПОРТUnderWorld # Dust2 Onlyde_dust2cstrikeUnderWorld/dw

и това го пробвах, но кат си нямам и на идея как да измъкна всеки стринг от масива

Умишлено съм заменил иптата с ИП:ПОРТ хем да нае правя реклама хем и нещо поста ми се бъгваше
 
Това ще ти реши проблема с кодировката:

Прочети моят пост:

http://web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=117094


Само не ползвай ето този ред който съм написал в темата която ти дадох горе:

PHP:
<?php header('Content-Type: text/plain; charset=windows-1251'); ?>
 
eddyy93 каза:
Това ще ти реши проблема с кодировката:

Прочети моят пост:

http://web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=117094


Само не ползвай ето този ред който съм написал в темата която ти дадох горе:

PHP:
<?php header('Content-Type: text/plain; charset=windows-1251'); ?>

Мисля, че споменах, че това не е от колацията пробвал съм сякакви методи за колацията, но без резултата :?
 
Не съм писал само коалициите, провери ли файловете дали са ти на utf-8 without bom
 
Да аз открай време се ползвам утф-8 и without без ВОМ, не се занимавам от вчера (не казвам и че съм разбирач) просто не виждам от друго какво може да е и базата данни ми е utf8_unicode_ci ако ще питаш и за нея но от нея освен ип адрес и порт друго не се взима
 
Преди да изпълниш заявката, изпълни първо тази, след това твойта:

PHP:
mysql_query("SET character_set_results = 'utf8', character_set_client = 'utf8', character_set_connection = 'utf8', character_set_database = 'utf8', character_set_server = 'utf8'");
 
мм не аз не мисля, че проблема е там както казах вече мисля, че някаде в кода е проблема
 
След като си оправи всички кодировки и прочие, вкара ли резултатие наново в БДто, защото от началото ако са записане с грешна кодировка, после и 8432894032 промени да правиш по скрипта пак ще ти излизат така.

Също важно е и с каква кодировка ги съхраняваш в БДто.
 

Горе