Какво ще кажете за тази конфигурация?

morkov4o

Registered
Какво мислите ?

ТИП НА УСТРОЙСТВОТО Компютърна система
ДЪННА ПЛАТКА nVidia nForce4, DDR400, PCI-Ex, 6ch, LAN, USB2.0
ПРОЦЕСОР AMD Sempron64 2800+
ОПЕРАТИВНА ПАМЕТ 512MB DDR400
ТВЪРД ДИСК 160GB
ВИДЕО КАРТА GeForce 7100GS, 256Mb, TV
ОПТИЧНО УСТРОЙСТВО DVD+/-RW DL
ДРУГИ Оптична мишка, Клавиатура

Притеснява ме малко 3ти ред . Какво бихте казали за него :)

Какви резерви имаш спрямо Sempron

Щом е АМД е добре, рам над 1ГБ е все едно да пика*ш срещу вятара няма смисал над 1ГБ.На мене ми харева тази Системка.И видеото е добро :)

Мое лично менние, че Intel са по добри. По добре вземи един CELERON-D 336/2.8GHz/775LGA/BOX -> 50$
И задължително 1Gb RAM , вече 512 до никъде няма да ти стигне.
Напиши какъв HDD ще вземаш, да не се излъжеш да вземеш някои ATA. Всичко по нови дъна подържат SATA дискове. Също така размера на кеша на HDD най-малко 8MB, защото при този голям размер на диска доста зор ще видиш с 2Mb кеш.
:?:

crazy_dog каза:
Мое лично менние, че Intel са по добри. По добре вземи един CELERON-D 336/2.8GHz/775LGA/BOX -> 50$
И задължително 1Gb RAM , вече 512 до никъде няма да ти стигне.
Напиши какъв HDD ще вземаш, да не се излъжеш да вземеш някои ATA. Всичко по нови дъна подържат SATA дискове. Също така размера на кеша на HDD най-малко 8MB, защото при този голям размер на диска доста зор ще видиш с 2Mb кеш.
:?:
Съгласен с почти всичко,само това за Процесора не съм много но това пак е лично мение от наблюдение.
Просто казвах че над 1ГБ няма смисал да слага.

Това лаптоп ли е? какво е?

Казвай а какво ще използваш комютъра и с колко пари разполагаш и ще ти сперна 2 пъти по-добра конфигурация ;)

Тази конфигурация не струва. Много стари нещата бре. Има по-хубави пък и щи излезе по-евтино :)

index вярно е , че всеки има лично мнение но разгледаи резултати от тестове на Intel и AMD и ще разбереш! :?:

добре благодаря ви за мненията ще се оправя :)

Също така бива рам паметта да е DDR2 вече :)
Ако имаш $ можеш да вземеш нещо intel core2duo :)
Ако играеш някакви по-тежки игри бива да вземеш примерно някаква по-хубава видео карта (препоръчвам ти nVidia) :?:

Значи виж сега, най-напред трябва да кажеш за какво ще я ползваш. Тогава най-точно може да се каже кое да смениш и кое е добре.
Също като гледам тази 512 РАМ на 400. Ми не е добре. с-у още 20$ ще вземеш на 800 + 15$ за друго дъно.
Но вече казах. кажи за какво ще се ползва. АМД са добри в едно Интел в друго. и тн.

П.П. @nVidia то в момента е с nvidia.
Ако го ползваш за игри.. знаи че ще издъхне откъм дъно и рам

Значи,ако ще си купуваш нещо стойностно ще ти трябват 100-200лв над това,което струва компютърната конфигурация.
Дъното не поддържа RAM DDR2,което вече е задължително за нов компютър.Препоръчвам ти някое друго,не мога да предложа точно какво да е.
RAM паметта трябва да е ddr2 533,667,800 (KINGSTONE)поне 512,а ако ще играеш игри предимно си вземи 1024.
Видеокартата може да оставиш тази,но съм чувал,че 7300 е по хубава.
Харда може да е 160гб ,но в момента ако разполагаш с пари си вземи 250гб.За марка ти препоръчвам HITACHI,а кеш паметта трябва да е поне 8мб.
Процесора може и да си го оставиш SEMPRON ,а за повече пари ATHLON.
За другото си е по избор.

Е, няма смисъл чак от KINGSTONE. Тя е повече за клокери и по обикновенна да вземе ще му върши работа.

crazy_dog каза:
Е, няма смисъл чак от KINGSTONE. Тя е повече за клокери и по обикновенна да вземе ще му върши работа.
:P Това не е изобщо клокърска памет.

BahFullFen каза:
Сега казвам кое е хубаво,но вярно,че A-DATA или V-DATA пак ще му свършат работа.
Също не е.

Клокрски и маркови са Corsair, OCZ, Patrion, Mushkin,TwinMOS
Super Talen и други :)

По темата, ще кажеш ли с колко пари разполагаш? :roll:

Back
Горе