Как да задържа потребителите в сайта ?

index

Super Moderator
Наскоро пуснах видео сайт.Имам средно на ден по 40 човека уникални и 50 посещения.... няма да коментиран ,че се получава една ножица м/у tyxo & google analytic.
Сео оптимизацията не е на много високо ниво, поне за момента.
Добавил съм сайта в директорий и търсачки 1001.Почти на всяка снимка и линк имам alt и title.
Качвам последните неща в digg.com / svejo.net... ОБаче нещо ме съмнява да привлека постоянни потребители само със спам.
Тази тема , по-точно е проблем не засяга само мен , а всеки сайт който е форум, галерия... блог..... да има постоянни + нови потребители.
Отворен съм към нови идеи , съвети ...
 
За adwords окей , но за другите неща , не трябва ли да имаш доста големи финанси ?
Идеята ми за тази тема , е как може да се довлекат нови хора в сайта.Да , аз задавам въпроса защото съм заинтересован, обаче ,да си признаем , че това е основен проблем при всички.А и мисля ,че ако се съберат доста идеи, не зависимо дали ще ги реализирам, на някой друг ще помогнат.
 
аз мисля, че доста активно трябва да се мисли как да задържиш хората също да създаваш нещо като игри за да ги задържаш хората постоянно нови и интересни неща да има в сайта и така...
 
Сайт за видео споделяне ?
Ако може да дадеш един линк и да видим как е, какво ми му помогнало и така.
 
acira каза:
Сайт за видео споделяне ?
Ако може да дадеш един линк и да видим как е, какво ми му помогнало и така.
http://web-tourist.net/forum/viewtopic.php?t=118964
 
Начина да задържиш хора за всички сайтове е един и същ. Предложи на потребителите нещо уникално :)
 
Пусни го като реклама през addwords, но само в определени сайтове подобни на твоя. От тези сайтове ще дойдат точно хората, които ще се задържат.
Направи страница във фейсбук, но я направи умно. Не слагай абсолютно всичко на стената или пък слагай клиповете по 1 на ден. Може само избрани да слагаш. Фейсбук се използва масово и от там може да се прочуеш.

Не съм запознт с тези филмчета. Кой ги прави, имат ли си някакви авторски права? Може сайтът да нарушава някакви правила на гугъл и фейсбук и да не ти вършат работа тези препоръки.

И не очаквай да се получи за 1-2 месеца.

Колкото и да е тъпо, спамът из коментарите на замунди и подобни ще ти донесе успех. Иначе няма как хората да научат бързо са сайта. Зависи какъв човек си :) , аз не бих седнал да пиша спам коментари. СЕО за да дойдат хора мисля, че не ти трябва. Освен ако не разчиташ на гугъл. Така като гледам май няма и много конкуренция из гугъл.
 
Тък според мен малко ПР можеда свърши работа.
Виж тези линкове които съм постнал:

http://www.cyberjournalist.net/news/001290.php
http://www.joshklein.net/20-seo-tricks-launching-new-website

Другото което е, не очаквай зашеметяващи резултати още първата седмица или месец. Това е процес който изисква време и постоянство.

Колкото и да е тъпо, спамът из коментарите на замунди и подобни ще ти донесе успех.

Според мен спамът няма да му донесе много потребители. Доста по вероятно е да го игнорират и да си създаде лош имидж.
 
Ами на мен лично първото впечатление от дизайна ми е " :shock: "
А като съдържание и идея , защо хората да влизат в твоя сайт а не във vbox/youtube? трябва нещо интересно и лесно да предложиш на потребителите,а за да станат постоянни според мен пусни обява ,че търсиш хора и ако има фенове на аниметата ще ти помогнат и ще споделят на приятели , така от спам както сам каза ,няма голяма файда, тези 40-50 уникални най-вероятно 10 от тях са спайдери.
Аз имах преди един сайт директория със 200-250 уникални и се оказа,че 50 от тях бяха разни ботове спамери и спайдери на търсачки, ти си прави извода...
За идея освен редовно добавяне на съдържание за такъв тип сайт може би някоя яка функция като списъци с любими анимета на потребителите, любими клипове и предложения според това което гледат , не знам .
Дано съм помогнал :)
 
Не съм искал да крада посетителите на vbox / youtube :D все пак видеата от там ги крада.... :D
Идеята на сайта е всички анимета на едно място, нещо като каталог в който да гледаш.Онзи ден някой беше влезнал от google на " клипове за наруто ".
Не очаквам и голям наплив от 1 000 уникални на ден и на всеки клип по 10-20 коментара. Идеята е просто за забавление на сайта. Но просто ми стана интересно как другите се справят с този проблем.
А аз ще прочета по-горе линковете който бяха дадени със съветите :)

P.S. : Системата има опция за писане на статии , мисля ,че добра идея ще бъде да хвана да напиша за всяко аниме което е качено за какво става дума в него :? :)
 
Аз бих те посаветвал да поразшириш малко скина, така че да може да се вижда по- голяма част от съдържанието. Тъмният скин за видео сайтове също не е много подходящ, тъй като допълнително натоварва очите при гледането.
 
HerpaMoTeH каза:
Тоест сайта ти е нещо като Anime Freak :) Влез там и виж какво предлагат като идеи :)
Да, такава е идеията и на моят сайт. Благодаря ти :)


acira каза:
Аз бих те посаветвал да поразшириш малко скина, така че да може да се вижда по- голяма част от съдържанието. Тъмният скин за видео сайтове също не е много подходящ, тъй като допълнително натоварва очите при гледането.

Аз при първа възможност ще сменя цялата система.
 
Anibox.in тотално умря след като свърши ваучера от гугъл за рекламите....
https://tyxo.bg/d/133731/tablo
 

Горе