Как да избегна нащърбени ръбове?

zareva_rositsa

Registered
Здравейте,

имам една картинка за хедър, на която по вертикала минава една крива и в дясно от кривата картинката е едноцветна (нея искам да запазя), лявата страна искам да сменя. Селектирам с Quick Selection Tool, и си мислех, че се получава добре, но като го видях в html - а - много нащърбено се получава. В оригинала, линията си минава плавно, на мен след селектирането ми е нащърбено по крайните пиксели? Как да избегна това нащърбване?

Бих искала да покажа и картинката, обаче не мога да я заредя от моя компютър в темата. Как става номера , защото мисля, че като се види, ще стане по - ясно :)

10 пъти прочетох темата ти и нищо не разбрах.
Как така селектираш с Quick Selection Tool, пък после го виждаш в html??

за да качиш картинката тука влизаш си в личната папка и от дясно имаш Browse бутон избираш си картинка и трабва да сложиш накакво заглавие в текстовото поле и даваш субмит

след като си я качила в папката копираш адреса в имг таговете и го пейтваш тука (адресите са два копираш долния :) )

а по въпроса с картинката по принцип фотошопа е пикселна програма и нащърбването трудно може да се избегне

по-принцип поддържа и вектори но ако искаш да не са ти нащърбени картинките трябва да ползваш програма от типа на илюстратор

Съжалявам за това :). Ами значи, сайтчето е готов темплейт - има си хедър. Аз искам да променя половината от хедъра и манипулирам картинката във Фотошоп, след това я запазвам и я виждам готова във темплейта. И я виждам нащърбена - в оригинала линията минава плавно - мисля, че това разликата между векторната и другата графика :shock:

Ама как да кача тук самата картинка - аз съм я изрязала, зада нее много голяма

Справих се :):

2389.jpg

2388.jpg

ее, ай ся, стига ся - искаш да ми кажеш, че си постигнал това с пен туул? - Извинявай :), това беше първа реакция. Значи пен туул прави векторна селекция, не пикселна, така ли?

В случая става и с Polygonal Lasso Tool. Даваш голям зуум и си очертаваш това, което ще отрежеш. С Quick selection-а не стават фини работи :]

Back
Горе