Как да направя трансперант фон

XpM_Master

Registered
Значи целия въпрос е Как да направя анимиран гиф, който да е на трансперант фон, и да може да му се направи имидж мап.

Значи анимацията лесно, предполагам и имидж мап-а няма да е проблем, ама как да е на трансперант фон и или през трансперант да може да се цъка или самото прозрачно да стане на имидж мап.... Абе дано разберете какво имам предвид, че не знам как точно да го обясня.....

Ако си с photoshop има меню когато се прави нов файл да е background прозрачен(transparent) и от там а за други програми потърси пак това.
Намира се на допалнителни опци или както е точно :lol:

Е добре де - аз като го сейфам то си го прави плътен цвят. Аз искам да си ми остане тренсперънт.

От къде?

Едит: CS3

#container {
background:url('пътя до изображениято') /* the background */
filter:alpha(opacity=50); /* Internet Explorer */
-moz-opacity:0.5; /* Mozilla 1.6 and below */
opacity: 0.5; /* newer Mozilla and CSS-3 */
Сега това ти е глвния див.Незнам при теб как е, но този стил може да го зададеш и на body-то.Абе почти на всичко :D

Ааа ясно - ще го пробвам....

Всъщност сега като разбрах идеята се оказа, че това не е точно, което търся, но предлага не лошо решение на същия проблем, тъй че като направя гиф-а ако стане имаш +1

Искам в поле в таблица да се инсертни като имидж с имиджмап гиф, който обаче е да речем едно конче със стрелки. И примерно около кончето и стрелките да се вижда Бекграунда. А стрелките с имиджмап да водят до ПХП файл дето движи кончето на различни полета. Същевременно ако не се кликне на кончето или стрелка (т.е. между тях) да се отваря страница за полето на което се намира.

абе другото е лесно само трябва да може да се направи Имидж примерно като некой смайлита със странна форма, като в същото време това дето е извън формата и допълва правоъгълника на картинката също да е част от имиджмап-а.

Едит: Знам, че може защото съм го правил веднъж с един дето ми беше направил картинките аз ги програмирах в сайта, ама не знам рисуването как става и с каква програма....

ако говорим за img map то не виждам какъв ти е проблема с тази прозрачност на гифа.Ползвай фотошоп, или не те знам там ко ползваш, но ако си се мъчил с фптпшоп изтрй първия леар( бекграунд), който е бял по принцип , и после след като записваш гледай да е gif не jpg , защото мн се бъркат и се чудиш а тоя гиф, с бял фон.Вече ако говорим за полупрозрачност или по точно png е друго. Всички линкове върху такова изображение трябва да са position:relative; за да работят добре.

Back
Горе