Как да огранича достъпа до IP на Oracle, използвайки CloudFlare

sharpshooter

Registered
Здравейте! Използвам Oracle и CloudFlare. Проблемът е, че IP-то на Oracle все още се отваря свободно, а аз искам услугите да се достъпват посредством домейн или събдомейн. Как мога да направя това?

влизаш в акаунта си в CloudFlare и отиди на страницата "DNS" (Domain Name System).
В раздела "Add Record" (Добави запис) избери типа на записа, който искаш да създадеш.
Например, ако искаш да насочиш основния домейн към IP адреса на Oracle, избираш "A" запис.

Въведи името на домейна или събдомейна, към който искаш да насочиш услугите на Oracle.
В полето "IPv4 Address" (IPv4 адрес) въведи IP адреса на Oracle.
натисни бутона "Save" (Запази), за да създадеш записа.

Увери се, че имаш правилно настроена конфигурация на DNS в CloudFlare.

Това ще осигури, че заявките към домейните или събдомейните ще бъдат пренасочени към правилните IP адреси на Oracle.

Там е работата, че точно това съм направил, но пак се отваря IP-то на Oracle, дори и отделните услуги на съответните портове. Не съм сигурен, че мога да спра достъпа до IP адреса чрез CloudFlare. Май трябва това да стане през Oracle?

В такъв случай ти трябва прокси. Ще се наложи да имаш вътрешна мрежа, за да можеш да махнеш публичното IP на сървизите, които искаш да expose-неш. След това ще трябва да конфигурираш CloudFlare да може да достъпва вътрешната мрежа.

Вероятно това желаеш да постигнеш: https://developers.cloudflare.com/cloudflare-one/connections/connect-apps/

Да ти се каже как да го постигнеш не е лесно, защото не е просто да следваш дадени стъпки.

Здравейте! Използвам Oracle и CloudFlare. Проблемът е, че IP-то на Oracle все още се отваря свободно, а аз искам услугите да се достъпват посредством домейн или събдомейн. Как мога да направя това?
Че това звучи лесно - една проверка от къде идва зареждането от Ип или домейн и ако е директно през IP блокираш.

Че това звучи лесно - една проверка от къде идва зареждането от Ип или домейн и ако е директно през IP блокираш.
Би ли подсказал как се прави това, щом е толкова лесно?

Back
Горе