Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Бележка: This feature may not be available in some browsers.
Aхаa, може би нещо не сме се разбрали. Имах предвид, че ако имаш един скрипт на 3 сайта, и искаш при include на файла от други скритове, то въпросният скрипт да не се зарежда под други домейни, освен един конкретен.cHuBakA каза:Благодаря. Но аз точно тава не успявам да направя
Идеята е да дам достъп до файла от външен домейна но да е само за него. Да не се закачат и други без да знам
<?php
/* някакво условие - по домейн, IP, име на файл, каквото и да е: */
if($_SERVER["SERVER_ADDR"] == "123.45.67.89") return;
// всичко останало от файла
cHuBakA каза:Благодаря много. Сега ще пробвам .
По конкретното е имам файл login.php на моя сайт (sait-1.com) който да разреша да могат да го инклуднат в друг сайт (sait-2.com) на друг хостинг.
Идеята е да задам само от sait-2.com да могат да го инклуднат.
и съответно никои други освен sait-2.com да не могат да го отварят или инклудват.
В примера, който сте ми дали като пример, може ли да се замени IP-то с домейн?
Може - в $_SERVER['REMOTE_ADDR'] e записано IPто на клиента от текущата заявка, можеш да го сравниш с желаното и да правиш различни неща, според това кой е достъпил адреса.cHuBakA каза:Благодаря. Горе долу ми се изяснява.
А има ли начин да се предотврати директен достъп до php файл. Но да е разрешен само за заявка от определен домейн?
<?php
if($_SERVER['REMOTE_ADDR'] === "12.34.56.78") {
echo "Разрешено!";
} else {
echo "Забранено!";
}