Как да разбера ип-то на потребител от форума

lqbo123

Registered
Здряавейте значи ще ползвам phpbb3 форум и се чуда как да разбера Ип-то на даден потребител от форума защото имам бан система и ако се наложи някой да бамвам да му вида Ип-то но как става ?

виш сега .. @emagi ти е дал много правилно .. ти си виждаш твоето ИП .. потребителите тяхното .. можеш да направиш следното в кода за регистрация слагаш да речем ето така един ред :

$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];

правиш едно поле в таблицата, кадето се записват потребителите, да речем то да се казва ip в кода за регистрация има заявка, която добавя информацията въведена в полетата в базата данни .. предполагам, че знаеш как ще изглежда .. за да се ориентираш ... добавяш отначало

`ip` при заявката и при VALUES '$ip' ако си ме разбрал .. така ще запишеш ип-то на регистрирания потребител .. след това да речем правиш си една страничка, където ще извеждаш тези ip-та от базата данни ето примерен код .. тей като незнам как се казват таблиците :

Код:
<?
include "config.php"; //Конфиг файла ти..
$query=mysql-query("SELECT * from `members` ORDER BY `id`") or die(mysql_error());
$row=mysql_fetch_array($query);
echo "$row['username'] - $row['ip']";
?>

Така променяш `members` с името на таблицата с потребителите и $row['username'] и $row['ip'] с имената както си кръстил полетата .. предполагам.. това е ако неси ме разбрал питай ..

еми не те разбрах чесно казано защото нямам си и понятие от mysql па и много малко разбирам php ако може нещо така готов урок или да ме потърсиш на skype bumba231 да влезнеш в компа да го направиш става ли ? Ще съм ти много благодарен +1 ако го направиш.

lqbo123 каза:
Здряавейте значи ще ползвам phpbb3 форум и се чуда как да разбера Ип-то на даден потребител от форума защото имам бан система и ако се наложи някой да бамвам да му вида Ип-то но как става ?
Отваряйки постинг на потребител, кликваш на посочения в картинката линк.
Ще видиш не само IP то му, но и с кои ник нейми е писал във форума от това IP.
infog.png

Back
Горе