Как се прави детско като балгар?

A

Anonymous

Guest
Как се прави детско като балгар?
Става ли с някоя програма и дали има желаещи за узвочители?

Здрасти,

ако си мислиш че е лесна задача много се бъркаш =]
Ама много =]

Самата анимация може да се направи по няколко начина. Казвам ти тези за които се сещам аз и които аз бих ползвал (от това което познавам като софтуер).

Вариант 1: С пускането на After Effects CS4 въведоха един много полезен инструмент - Puppet Tool. Това са нещо като "виртуални кости" които вграждаш в нарисувания персонаж за да го раздвижиш. Много по лесно е отколкото да правиш обикновена кейфрейм анимация.

Отделно трябва да имаш художник, за да направиш всички персонажи, но не само в 1 вариант, а в няколко с различните особености, като гримаси и т.н.

Въпреки това, пак е доста работа по анимирането на тези персонажи. Особено ако искаш да постигнеш сериозни резултати.

Вариант 2: Трябва ти Cinema 4D. Моделираш 3D модел на персонажа, разбира се и го оцветяваш. След това ползваш инструменти като Bones и Weight. След като маркираш кои области трябва да се движат, всичко това задвижваш с Expresso. Преди да пуснеш всичко по сцената да се рендва, добавяш филтъра Scetch & Toon и му правиш настройки да изглежда като комикс.

Човека който ще озвучава също ти е проблемен. Задължително след това записа трябва да мине през софтуер за аудио обработка, за да се изчистят недостатъците от микрофона (понеже едва ли ще дадеш сума лев за качествена аудио техника).

Успех :)

Благодаря :)
Попринцип аз съм художник и обичам да правя комикси :)
Много благодаря :)
А и зн ли някакъв тутс за това анимиране с афртер ефектс ?

Back
Горе