Как се селектира с определен размер?

BahFullFen

Registered
Как мога да селектирам дадена част от снимка с определен размер?
Примерно имам една снимка 1024х768,а искам да селектирам дадена част от снимката с размер 635х150.

Не не искам да я оразмеря ами да селектирам дадена част от нея.
С rectangular marquee tool да селектирам част с размери 635х150.

от тулбара има най-горе в ляво един правоъгълник с прекъснати линии не мога да ти кажа как точно се казва но с него очертаваш това което искаш и след това даваш на image --> Crop и готово записваш снимката с други име. Ако не е това кажи.

Да близо си да ми помогнеш,само че тази маркирана част как мога да и определя ширина и височина с точни мерки?

BahFullFen каза:
Да близо си да ми помогнеш,само че тази маркирана част как мога да и определя ширина и височина с точни мерки?
тук вече нз но след като го кропнеш можеш от имаге --> имаге сизе от там иначе като напрайш селекта можеш да го местиш настрани да го променяш но размера не са сещам.

начи пич избираш си "правоъгълничето с пунктирни страни" ли както там го нарече
после отогоре ти се появява един ред, на който са настройките на marque tool-a
там има едно като падащо меню от което може да си избереш вида на избиране
там трябва да имаш fixed ratio, fixed size
като избереш fixed size отдясно на падащото меню в двете поленца си въвеждаш точните пискели

само да добавя
ако имаш селекция и искаш да я увеличиш натискаш SHIFT и чертаеш допълнително което искаш c marque tool-a
ako искаш да я намалиш цъкаш ALT и избираш това което искаш да махнеш

упсех :?: :?:

BahFullFen каза:
Как мога да селектирам дадена част от снимка с определен размер?
Примерно имам една снимка 1024х768,а искам да селектирам дадена част от снимката с размер 635х150.

мисля че това клипче което направих ще ти помогне

http://4storing.com/jttyx/263b97136f7bfc6099dcbf84dc141732.html

Fatal error: Uncaught exception 'ADODB_Exception' with message 'mysql error: [1146: Table '4s_stat.user' doesn't exist] in EXECUTE("INSERT INTO user (ip,cookie) VALUES ('88.87.12.233','45874ce26aa1602e03b21c12f34308b09e261e708cd51fd6e591c830')") ' in /home/www/4storing.com/ext/adolite/adodb-exceptions.inc.php:84 Stack trace: #0 /home/www/4storing.com/ext/adolite/adodbSQL_drivers/mysql/mysql_driver.inc(341): adodb_throw('mysql', 'EXECUTE', 1146, 'Table '4s_stat....', 'INSERT INTO use...', Array, Object(pear_ADOConnection)) #1 /home/www/4storing.com/ext/adolite/adodb.inc.php(316): mysql_driver_ADOConnection->do_query('INSERT INTO use...', -1, -1, Array) #2 /home/www/4storing.com/lib/User.php(45): ADOConnection->Execute('INSERT INTO use...', Array) #3 /home/www/4storing.com/lib/User.php(14): FS_User::setCookie('88.87.12.233119...') #4 /home/www/4storing.com/lib/User.php(66): FS_User::init(true) #5 /home/www/4storing.com/htdocs/web/index.php(15): FS_User::getID() #6 {main} thrown in /home/www/4storing.com/ext/adolite/adodb-exceptions.inc.php on line 84

Това ми изписва като цъкна на линка.

Back
Горе