Как се става регистратор на домейни ?

Razbitcomet

Registered
Първо се извинявам се ако темата не е на точното място, но не успях да намеря по правилен раздел. Някой има ли представа какъв е редът (и как да се сдобия с нужния софтуер) за да могат да се регистрират домейни чрез мой сайт, в случай че например имам свой хостинг и желая да добавя такава функция ?

Razbitcomet каза:
Първо се извинявам се ако темата не е на точното място, но не успях да намеря по правилен раздел. Някой има ли представа какъв е редът (и как да се сдобия с нужния софтуер) за да могат да се регистрират домейни чрез мой сайт, в случай че например имам свой хостинг и желая да добавя такава функция ?

И аз бих желал да разбера. :)

ICANN е компанията която ти дава разрешителното да продаваш домейни.

За да ти дадът разрешително, се иска да покажеш фирма с минимум 70 000 / 80 000 щатски долара инвестирани в нея.

След като представиш това, трябва да заплатиш 5000 щатски долара за сертификат. Сертификата трябва да се плаща всяка година като струва между 1000 и 3000 щатски долара.

Това е начина Вие да се основната компания. Другият начин който всички ползват (СуперХостинг.БГ, ХостБългария и други) е да станеш Reseller на някоя фирма която вече е взела разрешение от ICANN и плаща за сертификата който и е издаден ежегодно.

Най-голямата известна фирма ползвана от българските компании който са изброени от горе е - http://www.enom.com/

За да станеш официален Reseller трябва да покриваш някой от изискванията им който може да намерите на сайта им.

Ако имате други въпроси питайте :)

Back
Горе