Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Бележка: This feature may not be available in some browsers.
TryMe каза:Книгите на Хърб Шилдт за Java много-много не ги хвалят, не знам как стои въпроса със C++, но предлагам първо да попиташ.
И между другото(просто да кажа), предлагам ти да почнеш със C(ако не си минал), че чак тогава да се силиш към C++.
Не е проблемTryMe каза:Книгите на Хърб Шилдт за Java много-много не ги хвалят, не знам как стои въпроса със C++, но предлагам първо да попиташ.
И между другото(просто да кажа), предлагам ти да почнеш със C(ако не си минал), че чак тогава да се силиш към C++.
TryMe каза:Защото C++ е разширение на C. Плюс това, когато съм се интересувал и аз относно този език, професионални програмисти са ми казвали, че е по-добре да почнеш от C и след това да продължиш на C++.
C++ е аналогичен на PHP, но е в пъти по-сложен, защото много от готовите неща в PHP ги няма в C++ като отделни функции и трябва сам да си мислиш алгоритъма. И там вече трябва да имаш алгоритмично мислене.
Въобще четеш ли какво пишеш ? В кой университет ви лъжат така яко ?BBC91 каза:TryMe каза:Защото C++ е разширение на C. Плюс това, когато съм се интересувал и аз относно този език, професионални програмисти са ми казвали, че е по-добре да почнеш от C и след това да продължиш на C++.
C++ е аналогичен на PHP, но е в пъти по-сложен, защото много от готовите неща в PHP ги няма в C++ като отделни функции и трябва сам да си мислиш алгоритъма. И там вече трябва да имаш алгоритмично мислене.
PHP е сървърен език предимно предназначен за уеб програмиране.
C++ е предназначен за разработка на софтуер.
Какво им е аналогичното?
бих казал че PHP е аналогичен на C#, Python и т.н.
В университета учим C++ и ни казаха че е излишно да се занимаваме със C. Той вече не се използва.
dakata__92 каза:Питаш кое им е аналогичното ли ? if{}else{}, do{}while, while{},for{}, дори функциите са им почти аналогични ! Много добре знаем кой език къде се ползва и за какво ! Даже бих казал, че нещатат от cin>> и cout<<, са аналогични на input от form подаващ стринг на променлива и echo извеждащ информацията. Механиката и математиката са с различни имена, но доста са вплетени една в друга![]()
BBC91 каза:dakata__92 каза:Питаш кое им е аналогичното ли ? if{}else{}, do{}while, while{},for{}, дори функциите са им почти аналогични ! Много добре знаем кой език къде се ползва и за какво ! Даже бих казал, че нещатат от cin>> и cout<<, са аналогични на input от form подаващ стринг на променлива и echo извеждащ информацията. Механиката и математиката са с различни имена, но доста са вплетени една в друга![]()
По твоята логика всички езици са аналогични защото не се сещам за програмен език който няма цикли или условни оператори. И думата АНАЛОГ значи заместител. PHP Не може да е АНАЛОГ на C++ защото не може да пишеш система за сайт на C++ .
dakata__92 каза:Сетих се за този сайт, вътре има лекциите от университета ии доста други интересни работи от които да навлезнеш в С++![]()
http://tasks-cpp.hit.bg/
lyki каза:Дали някъде из нета има ето тази книга
http://knizhen-pazar.net/books/002/271/27161.jpg
ако някой има линк нека го сподели.За жалост сега нямам пари и не мога да си я купя.
TryMe каза:Защото C++ е разширение на C. Плюс това, когато съм се интересувал и аз относно този език, професионални програмисти са ми казвали, че е по-добре да почнеш от C и след това да продължиш на C++.