Книга?

• Автор Автор lyki
  • Начална дата Начална дата

lyki

Registered
Дали някъде из нета има ето тази книга
http://knizhen-pazar.net/books/002/271/27161.jpg
ако някой има линк нека го сподели.За жалост сега нямам пари и не мога да си я купя.

Книгите на Хърб Шилдт за Java много-много не ги хвалят, не знам как стои въпроса със C++, но предлагам първо да попиташ.
И между другото(просто да кажа), предлагам ти да почнеш със C(ако не си минал), че чак тогава да се силиш към C++.

TryMe каза:
Книгите на Хърб Шилдт за Java много-много не ги хвалят, не знам как стои въпроса със C++, но предлагам първо да попиташ.
И между другото(просто да кажа), предлагам ти да почнеш със C(ако не си минал), че чак тогава да се силиш към C++.

Защо му препоръчваш първо C? Аргументирай се

TryMe каза:
Не е проблем :) Уча C++ в ХТМУ иии нещата са много аналогични с PHP-то. Всеки език е сложен, но бих казал, че не за седмица 2 при програмиране минимум 3, 4 часа дневно навлизаш мнооого бързо в нещата.

Защото C++ е разширение на C. Плюс това, когато съм се интересувал и аз относно този език, професионални програмисти са ми казвали, че е по-добре да почнеш от C и след това да продължиш на C++.

C++ е аналогичен на PHP, но е в пъти по-сложен, защото много от готовите неща в PHP ги няма в C++ като отделни функции и трябва сам да си мислиш алгоритъма. И там вече трябва да имаш алгоритмично мислене.

Ами аз вече го знам на много ниско ниво.Бях на изпит по информатика в ПУ.Просто искам да си обогатя знанията с някоя книга.

Алгоритмичното мислене трябва и в PHP-то да го имаш ! То ако нямаш такова мислене не виждам изобщо как ще съсдадеш някакъв продукт на какъвто и да е програмен език. Не е нужно да си копуваш книга, в интернет има много уроци на различни тематики и задачи. За 5 лева си купих учебника на ХТМУ страхотен е и е дооста простичко написан. Въпроса е че много от нещата саа в помощ и при PHP-то . Да наистина примерно при работата със стрингове или записването в паметта има мнооого различни команди.

TryMe каза:
Защото C++ е разширение на C. Плюс това, когато съм се интересувал и аз относно този език, професионални програмисти са ми казвали, че е по-добре да почнеш от C и след това да продължиш на C++.

C++ е аналогичен на PHP, но е в пъти по-сложен, защото много от готовите неща в PHP ги няма в C++ като отделни функции и трябва сам да си мислиш алгоритъма. И там вече трябва да имаш алгоритмично мислене.

PHP е сървърен език предимно предназначен за уеб програмиране.
C++ е предназначен за разработка на софтуер.

Какво им е аналогичното?

бих казал че PHP е аналогичен на C#, Python и т.н.

В университета учим C++ и ни казаха че е излишно да се занимаваме със C. Той вече не се използва.

BBC91 каза:
TryMe каза:

PHP е сървърен език предимно предназначен за уеб програмиране.
C++ е предназначен за разработка на софтуер.

Какво им е аналогичното?

бих казал че PHP е аналогичен на C#, Python и т.н.

В университета учим C++ и ни казаха че е излишно да се занимаваме със C. Той вече не се използва.
Въобще четеш ли какво пишеш ? В кой университет ви лъжат така яко ?
C се използва все още и едва ли ще умре скоро.
С се използва много при писането на вируси именно, защото процедурният код е по-бързо от ООП, също така С найстина е аналогичен на PHP. Един език е аналогичен на друг по синтаксис, не по предназначение, също така ако си мислеш, че не можеш да пишеш програми на PHP по-добре спри да се занимаваш с програмиране, защото PHP може да служи като сървърен език за web сървъра ти в Windows, но в Linux се използва за много повече неща.
И как си представяш, че PHP изобщо е аналогичен на задължително обектно ориенирания C# или наPython, който наподобява Visual Basic ?

Питаш кое им е аналогичното ли ? if{}else{}, do{}while, while{},for{}, дори функциите са им почти аналогични ! Много добре знаем кой език къде се ползва и за какво ! Даже бих казал, че нещатат от cin>> и cout<<, са аналогични на input от form подаващ стринг на променлива и echo извеждащ информацията. Механиката и математиката са с различни имена, но доста са вплетени една в друга :)

Сетих се за този сайт, вътре има лекциите от университета ии доста други интересни работи от които да навлезнеш в С++ :)

http://tasks-cpp.hit.bg/

dakata__92 каза:
Питаш кое им е аналогичното ли ? if{}else{}, do{}while, while{},for{}, дори функциите са им почти аналогични ! Много добре знаем кой език къде се ползва и за какво ! Даже бих казал, че нещатат от cin>> и cout<<, са аналогични на input от form подаващ стринг на променлива и echo извеждащ информацията. Механиката и математиката са с различни имена, но доста са вплетени една в друга :)

По твоята логика всички езици са аналогични защото не се сещам за програмен език който няма цикли или условни оператори. И думата АНАЛОГ значи заместител. PHP Не може да е АНАЛОГ на C++ защото не може да пишеш система за сайт на C++ .

BBC91 каза:
dakata__92 каза:

По твоята логика всички езици са аналогични защото не се сещам за програмен език който няма цикли или условни оператори. И думата АНАЛОГ значи заместител. PHP Не може да е АНАЛОГ на C++ защото не може да пишеш система за сайт на C++ .

Ти нещо май се бъркаш ! Аналогичен е прилагателно което значи сходен, подобен. Всички програмни езици са такива, по простата логика, че се ползва алгоритъм. Не си ли се замислял защо се учат първо блокови схеми след това някакъв език за програмиране. Не съм казал че Трабанта е съответно равен на ферари но и двете са коли и двете имат общи черти,гуми, двигател и спадат към тази група. :)

:D :D :D Пичове спрете се просто исках линк към книга ако имате ми дайте ако не (точка) стига сте спорили
П.П и ако може да е на български

dakata__92 каза:
Сетих се за този сайт, вътре има лекциите от университета ии доста други интересни работи от които да навлезнеш в С++ :)

Тук има лекции и доста примери !
:)

lyki каза:
Дали някъде из нета има ето тази книга
http://knizhen-pazar.net/books/002/271/27161.jpg
ако някой има линк нека го сподели.За жалост сега нямам пари и не мога да си я купя.

Като изключим всичките безполезни мнения в темата, ще ти препоръчам ако не знаеш C да не се захващаш с книгата.

Книгата я имам на рафта до мен, още със започването се казва, че за да успееш да следваш примерите в нея трябва да си прочел предходната книга за C защото много от примерите са взети от там.

Тоест например ако не си запознат с някоя функция в книгата има неща от сорта на: Помните ли как (C терминология) благодарение на (C терминология) защото (C термонилогия) в предишната книга? Ето примера от долу направен на C++. Хайде сега разбери за какво става на въпрос :) И един вид излиза, че няма как да следваш книгата освен ако не си купиш и тази за C от поредицата на това издателство.

Ммм ако имаш излишни 5 лева и си от софия си купи учебника на ХТМУ иии ще научиш много бързо C++ основите и вече от там нататък всичко е в твоите ръце за практикуване ! Не ти е нужно да четеш C, почваш от нулата и вече ако поискаш прочети и C ! Не е нужно да се тормозиш излишно ! За две сезмици налегнал над учебника ти гарантирам, че много от нещата ще са ти повече от приятни. Ако прочетеш С преди C++ ти е една гаранция че не само имаш основата ами ти трябва да преминеш на по-сложни неща :) Само в + ти е четенето :)

TryMe каза:

По същата логика ако учиш PHP 5 научи първо PHP 4

И някой друг спомена за учебника на ХТМУ,но за жалост съм от Пловдив. :cry: Него го няма онлине нали

Back
Горе