Колко пъти е кликнат линк

Vladkata

Registered
Здравейте! как ще стане до даден линк да се изкарва колко пъти е кликнат: "Линкът е кликнат $ пъти"? Трябва ми нещо съвсъем просто - само това да се изкарва и нищо повече, ако може и без връзка с базата... Знам че има същата тема под моята, но аз искам нещо по-просто...

Благодаря предварително!

Без база може със запис във файл, но се усложняват нещата. Ако все пак искаш по начина, който казах, драсни тук един отговор и ще се опитам да ти помогна. :wink:

pikefisher каза:
Без база може със запис във файл, но се усложняват нещата. Ако все пак искаш по начина, който казах, драсни тук един отговор и ще се опитам да ти помогна. :wink:

Ок, дай го с връзка към базата :)...

Vladkata каза:
pikefisher каза:

Ок, дай го с връзка към базата :)...
дай се казва в раздела готови кодове. :shock: :)

правиш си файла с връзката:
file.php
PHP:
<?php
echo '<a href="link.php?url=http://google.bg">Отиди в Google</a>';
?>

link.php
PHP:
$url = urldecode($_GET['url']);
mysql_query("UPDATE `urls` SET `redirect`=`redirect`+1 WHERE `url`='" . $url . "'");
header('Location: ' . $url);
:shock:

Никой не те е задължавал да пишеш код, нито принуждавал.
PHP:
Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'user'@'localhost' (using password: NO) in /home/ on line 3

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/ on line 3

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/:3) in /home/ on line 4

Знам че липсва конфигурационният файл и няма създадена БД, но не виждам и как това ще изкарва колко пъти е кликнат линка във file.php.

Да прав си, темата е за готови кодове.

Като знаеш защо е тази грешка, защо ми я показваш :idea: :shock:
Трябва ти база данни в която да съдържа url, redirects след което когато се пренасочи към link.php?url=линка то ще добави +1 редирект на линка който е в url. Ако не искаш да ти се налага постоянно да добавяш ръчно линковете, можеш да си направиш една проверка дали линка се съдържа в таблицата и ако не се съдържа да вписва нов линк и обратното, ако се съдържа този код който ти дадог добавя +1. :?:

Ev0luti0N каза:
Трябва ти база данни в която да съдържа url, redirects след което когато се пренасочи към link.php?url=линка то ще добави +1 редирект на линка който е в url. Ако не искаш да ти се налага постоянно да добавяш ръчно линковете, можеш да си направиш една проверка дали линка се съдържа в таблицата и ако не се съдържа да вписва нов линк и обратното, ако се съдържа този код който ти дадог добавя +1. :?:

Само има един проблем: не съм програмист :D.

Vladkata каза:
Ev0luti0N каза:

Само има един проблем: не съм програмист :D.
Е какво точно не ти е ясно?
Има сумати уроци в сайта можеш да ползваш готови кодове.. Аз ми е най-лесно да ти напиша 2 файла, но няма да го запомниш така и утре пак ще питаш за същото.. Идеята е горе-доу да схванеш това което правиш и утре пак като пробваш и на третият-четвъртият път вече сам ще си го правиш без да го мислиш.. Но кажи какво точно не ти е ясно ще ти го обясня или ще ти дам част от кода, за да го разгледаш как трябва да се получи горе-долу. :?:

Back
Горе