Компютърен сервиз

Mp3Fun

Registered
Какво е нужно за стартиране на компютърен сервиз?
Доколкото знам: офис, фирма, касов апарат, счетоводител,.. може ли да ме ориентирате какво е нужно друго...? Оригинален windows или..? Ако може някой да ми отвори очите ще съм благодарен.
Става въпрос за продажба на компютри, Софтуерни и хардуерни ремонти, ъпгрейд и т.н.

Ами не ти трябва легален Уиндоус, ако не искаш Уиндоус на твойте машини(в офиса), за другите продаваш на клиентите легален и готово.
Иначе, вярвай ми, трудно ще накараш някой да ти даде да му преинсталираш Уиндоус, след като продаваш само легални копия и вместо в съседния сервиз да му го нправят за 15-20 лева, ти ще му искаш 120-300лв.

Аа за хардуерните ремонти - ами набави си части на старо и си осигури място, от където да ги поръчваш при нужда.

По принцип ти трябва легален софтуер - Единият вариант е да минеш на Linux а другия да си купиш Windows. Миналата година все още имаше в продажба "ключеове" за Windows XP Home Edition за около 80 лв., но се продаваха със слаба компютърна конфигурация. Ест. ако имаш познати в сферата може да се уредиш и без да купуваш комп. Е има и трети вариант да не си ползваш пиратско копие :D и да се молиш да не те проверят, аз до колкото знам като ти направят проверка и остановят че ползваш пиратски софтуер ти пишат предписание или нещо такова до колко време трябва да сложиш легален ... поне при мен са идвали хора на които са им правили проверка и спешно търсят няколко Windows-a :D

Друго което ще ти трябва е някакъв складов софтуер с който да си водиш продажбите, наличностите да издаваш документи и т.н. мисля че имаше безплатни такива :)

Въпроса беше може ли да ми направят проблем че прейнсталирам комютри с нелегален windows? :D

Е това значи ли че всички сервизи за компютри работят на риск? :D

Mp3Fun каза:
Е това значи ли че всички сервизи за компютри работят на риск? :D
Ще ти преинсталирам Windows 7 за 15 лева ама няма да въведа код или да го краквам. Имаш 30 дни да си го регистрираш. Дали работя на риск според теб ?

^ А XP как ще ми инсталираш :D

Работи се на риск много ясно :) ако не са ти редовни клиенти и ти се сторят съмнителни им казваш че инсталираш или оригинален софтуер или с предоставен от клиента - когато е предоставен от клиента не би трябвало да те закачат защото извършваш услуга с предоставени материали от клиента. Макар че ако решат да те глобят - ще те глобят :D

Иначе варианта за Windows 7 без активация е някакво решение но ако искат пак могат да те глобят.

Просто като видиш по съмнителни типове :D казваш че правиш само repair или преинсталираш с техен софтуер, а може и да си купят оригинален от теб :) като ще им го инсталираш безплатно примерно - защото ще имаш някаква надценка на софтуера.

А и много важно е да не подбиваш много цените на пазара, че тогава проверките не ти мърдат :D

Хах, да - кой клиент ще дойде и ще ти бутне 15 лева, за преинсталация, която ще бачка 30 дена?

Иначе - по-добре не се занимавай с нелегален софт, защото по-вероятно е да те наклеветят, отколкото да те посетят "черните качулки".

Един оригинален уиндоус има ли ограничение в ползваните компютри? Ако не, то можеш да се набуташ с едни 200лв. примерно и на клиентите ти да инсталираш твоя оригинален уиндоус.

strasburg каза:
Един оригинален уиндоус има ли ограничение в ползваните компютри? Ако не, то можеш да се набуташ с едни 200лв. примерно и на клиентите ти да инсталираш твоя оригинален уиндоус.
И аз това се чудя, може ли 1 оригинален да го ползват няколко човека?
Съмнява ме защото аз имам оригинален windows 7 keys и стана само за 1 прейнсталация

15 лв. за преинсталация бяха предишните цени. Сега ще ти вземат 50лв. за преинсталация + качване на някои основни програми.

Оригиналните Windows-и са за 1 компютър - то ако беше така (да ставата на много компютри) ... всички щяхме да сме с оригинални Windows-и :)

Поинтересувайте се малко и ще разберете, че има версии с неограничен брой инсталации на машини. Ама са бая по-скъпи

е това са корпоративни версии или нещо такова и мисля че не са за неограничен брой а за 5 или 10, но със сигурност има условия при които да се ползва този лиценз :)

Back
Горе