Компютърна конфигурация

admin каза:
StormBreaker каза:
Реших да изчакам около месец да видим как ще се развият нещата. Така и така както казах няма да съм много свободен тоя месец :)

Мда.
Предлагам ти да търсиш процесор 2500К sandy втора употреба.
Изпуснах два за по 280 лв. мисля, че бяха.

Видях единия :D Ще следя :)

Излязоха някакви тестове за новата 650ti boost
https://docs.google.com/file/d/0B1PSGh26Ne0XYTd2c0J2ZDAzRlE/edit

http://www.youtube.com/watch?v=95DMNhqX-bM&list=UUXuqSBlHAE6Xw-yeJA0Tunw&index=2

Сега зависи каква цена ще е в БГ за да можеш да решиш какво да правиш.

Захранването си го пробвай за шумове при работа, каквато и марка да е.
Моето е Corsair CX430, но излезе музикално (цвърчи) та не се трае направо :roll:

LiRiX каза:
Захранването си го пробвай за шумове при работа, каквато и марка да е.
Моето е Corsair CX430, но излезе музикално (цвърчи) та не се трае направо :roll:

Ако е така по добре да вземе Cooler Master като моя или такъв като Idev.
Поне сме ги стествали, че са безшумни и са евтини.

Абе и аз ги гледах тия корсари ама щом е така... @LiRiX мерси :)

Това как ви се струва? http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=14307 Предполагам щом е cooler master са си гарантирани 500W и няма да имам недостиг.

По това, което съм чел из нета, цялата CX серия на Corsair има проблеми.
StormBreaker внимавай със захранването и cooler master.
Кулър мастър не правят захранвания, а само лепенки. Захранванията им са на различни производители (ОЕМ). Имат хубави модели, но и лоши.
Преди 1-2 седмици един човек от форума ме пита за захранване и беше попаднал на това Cooler Master eXtreme Power Plus 500W. Изключително лошо захранване производство на Акбел. Захранване се тества само с осцилоскоп и погледни за какви осцилации става въпрос.
http://www.hardwaresecrets.com/article/Cooler-Master-eXtreme-Power-Plus-500-W-Power-Supply-Review/728/7 и прочети заключението на теста.
Ето ти още едно лошо от Кулъмастър http://www.hardwaresecrets.com/article/Cooler-Master-GX-750-W-Power-Supply-Review/917/10
ATX стандартът е:
+12В - не повече от 120мВ (добрите марки не вдигат над 50-60мВ)
+5,+3.3 - не повече от 50мВ

Гледай и модела, а не само марката.
Ето ти сайтове, в които можеш да проверяваш и да им вярваш.
hardwaresecrets.com
techpowerup.com

Ама какво име са му избрали:
Cooler Master eXtreme Power Plus :)
Ще кажеш , че е супер.

В ниският клас наистина има проблеми . Може да попаднеш на кофти модел или кофти бройка.
Cooler Master не ги хваля но спрямо качество/цена ги бива.
Cooler Master GX-Lite 600, 600W го взех 52 евро , което е много добра цена
а захранването си го бива.
Тихо е и не създава проблеми.
Idevbg взе Cooler Master GX-Lite 500W за 90лв. и няколко както каза е безшумно.

Дадох ти линк към едно SEASONIC дето беше 130 лв. обаче гледма наличност вече няма. SEASONIC са марка но са малко по скъпи.
Както написа Galli трябва да прочетеш ревюта но не бъди много взискателен за захранвания от по 100 лв.

Благодаря за насоките :) Като реша да купувам ще изчета каквото има за четене и пак ще питам да не съм изпуснал нещо.

Значи ако правилно съм разбрал GX-Lite са добри. Взискателен съм дотолкова, че да не ми направи проблем и да е сравнително безшумно.
То и seasonic-а предполагам, че ще се появи пак в наличност до 2 седмици или ще има и други.

Само не разбирам защо специално при захранванията има толкова големи разлики в качеството. То ако захранването е скапано може да ти прецака всичко...

StormBreaker каза:
Благодаря за насоките :) Като реша да купувам ще изчета каквото има за четене и пак ще питам да не съм изпуснал нещо.

Значи ако правилно съм разбрал GX-Lite са добри. Взискателен съм дотолкова, че да не ми направи проблем и да е сравнително безшумно.
То и seasonic-а предполагам, че ще се появи пак в наличност до 2 седмици или ще има и други.

Само не разбирам защо специално при захранванията има толкова големи разлики в качеството. То ако захранването е скапано може да ти прецака всичко...

Защото има търсене на евтини захранвания тук.
Също така обаче забелязвам, че в магазините от които аз пазарувам в чужбина няма точно тези захранвания, които е споменал Galli.
Причините мога само да гадая но една от всички причини е, че магазините в чужбина избират какво да продават, защото ако има такива лоши ревюта в нета се предполага, че ще бъдат връщани често.
Тоест връщани дори да не правят проблеми, защото все се намира някой да ти даде линк "глей какво захранване си си взел" и айде заминава обратно с обяснение "не ме кефи".
:)

Учудващо е , че фирмите като cooler master не държат на качеството само и само да набарат нишата "евтини захранвания", която явно не е малка.

За мен Fortron са захранванията, каквото съм отворил на Fortron, не съм видял лоши неща(раздути кондензатори и тн.). Говоря за захранвания на по 2-3-5 години среден клас.. А и си държат на качеството(за мен)..

rosko каза:
За мен Fortron са захранванията, каквото съм отворил на Fortron, не съм видял лоши неща(раздути кондензатори и тн.). Говоря за захранвания на по 2-3-5 години среден клас.. А и си държат на качеството(за мен)..

А с шума как са?

rosko каза:

Преди само фортрон купувах.
Аз три имах. Казвам имах, защото 350 ватовото сдаде багажа като май повлече и целият комп (дъното изгоря).
700 ватовото дето беше най висок клас преди 5 години си е ОК но е много шумно.
Та затова не смея да ги похваля.
От 3-4 години не съм взимал и нямам нови впечатления.

Най-добре си го пробвай захранването преди да дадеш парите.
Просто ги накарай да ти го пуснат с някакъв товар по възможност.
Няма гаранция,че ако не е Corsair няма да цвърчи.

Моето още същия ден се опитах да го върна, но магазинера излезе с тезата "нищо му няма". В преносен смисъл е така, но човек би ли си купил нов матрак, ако като се върти му скърцат пружините :D

Иначе под това не цвърчи почти, обаче като дадеш shutdown и почва музиката :D аз му хванаха цаката вече де... просто оставям компютъра на sleep докато спя :twisted:

Преди да взема Corsair-а и аз имах Fortron 400W, но след 5 години вярна служба му изгърмели някакви диоди и интеграли вътре и майсторите не искаха да ми го ремонтират. Иначе си ме кефеше... беше тихо и поддържаше много добри параметри на напреженията.

Здравейте пак :)

Днес ми ъпдейтнаха дъното в един сервиз. Свалиха чипа с биоса и го префлашнаха ръчно без да пускат дъното, след което го сложиха пак. Удоволствието ми излезе 30лв, но аз тия ще ги спестя от процесор :)

За сега ще взема всичко без видеокарта. Та имам няколко въпросчета :)

- Това захранване беше хубавото нали? Cooler Master GX-Lite 600W
500 ватовия вариант ще ми свърши ли работа или да не рискувам?

- Освен дизайна има ли някаква съществена разлика между тези 2 кутии? Кутия 1 и Кутия 2
Дъното ще стане на тях нали?

- Хард - 1TB WD Caviar Blue 7200rpm 64MB SATA3 WD10EZEX vs Seagate Barracuda 1000GB 7200 64MB SATA 3

За процесора реших да взема това: I5 - 3470

Някакви отзиви за този монитор? http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=46456

Не че няма да ти върви компа с по-слабо захранване, но по-добре имай запас. Все пак си реши сам, няма да гръмне, ако му сложиш 500 вата.

За кутиите, първята няма 5.25 инчов слот. Тоест, ако искаш след време да му сложиш оптично устройство (cd/dvd/blueray) няма да можеш.

За харда аз съм фен на seagate, ама едва ли има някаква голяма разлика. Слагай каквото ти е на сърце.

Процесора си го избрал. Мощен е :)

Монитора, ако имаш възможност го виж на живо. Така през нета не става за монитори,тонколони и т.н.

Относно захранването те съветвам най-искрено отдели колкото се може повече пари.
Да това 600 вата GX lite. Уж го имам в къщи. Работи си без грешка нали.
Обаче аз го взех за една супер тъпа система общо цялата струва 100 евро.
Гледам тука едно захранване 147 лв.
http://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=34303

Дето си е Бронз сертификат , марково . Абе много по добро е със сигурност.
Захранването е толкова важно, че от каквото и да спестиш ще е по добре от колкото от него.

Иначе няма проблем да вземеш и Cooler Master. Просто ти го дават без сертификат и то за почти същите пари като SEASONIC.
Аз бих взел СЕАСОНИК.

Захранването, монитора и харда (поръчани и доставени от outmax) са вече при мен! Очаквам утре процесора и кутията от никем :)

За захранване взех Seasonic-a, който ми предложи Admin, а харда е seagate barracuda-та

Монитора сега пиша от него през лаптопа и съм доволен :)

За видеокартата ще изчакам да се появи пак HD7870XT в Никем, защото явно ако бях поръчал 2-3 дни по-рано щях да я хвана ама... Нищо за момента ще ползвам вградената :)

StormBreaker каза:
Захранването, монитора и харда (поръчани и доставени от outmax) са вече при мен! Очаквам утре процесора и кутията от никем :)

За захранване взех Seasonic-a, който ми предложи Admin, а харда е seagate barracuda-та

Монитора сега пиша от него през лаптопа и съм доволен :)

За видеокартата ще изчакам да се появи пак HD7870XT в Никем, защото явно ако бях поръчал 2-3 дни по-рано щях да я хвана ама... Нищо за момента ще ползвам вградената :)

Дадоха ли ти отстъпка? Ти нищо не каза от къде как ще пазаруваш.

admin каза:
Дадоха ли ти отстъпка? Ти нищо не каза от къде как ще пазаруваш.

Харда и захранването са си на промоция. Само монитора не е намален.

Иначе линковете в предната страница бяха точно от където смятах да поръчвам нещата :)

3% можеше да ти дадат за неща дето не са на промоция. Ама май не си изпуснал.
За един монитор е нищо пари.

Back
Горе