Компютърна конфигурация

admin каза:
3% можеше да ти дадат за неща дето не са на промоция. Ама май не си изпуснал.
За един монитор е нищо пари.

Не съм знаел. :) Няма значение 6лв къде ли не са отишли :)

Не пазарувайте от Никем. Бях поръчал процесора, кутията и видеокартата (тогава им беше на сайта уж в наличност). По телефона ми казаха, че нямат видеото в наличност и ще пратят само процесора и кутията. Добре, ама вчера дойде с цената на трите компонента. Тоест 800лв вместо 350. Уж някак се разбрахме, признаха че са объркали, амаа днес идва пак на същата цена... Писах им мейл да не ми пращат нищо.

Ще поръчам от outmax, от тях съм много доволен - доставят ти на следващия ден, за 6.50 и всичко е точно. Тези 20-30 лева разлика не си заслужават разправиите, а пък и като дадеш 20 за доставка то разликата се стопява.

Такааа всичко е при мен вече (без видеокартата, която ще взема малко по-натам). Вчера към 11 вечерта поръчах от Outmax останалите части и днес след обяд ми ги донесоха - всичко точно :) Силно препоръчвам Outmax на всички, които ще си поръчват части за PC!

Иначе компютъра си играх няколко часа да го сглобя и всичко заработи както трябва. Разпозна си процесора, което се опасявах да не стане, понеже дъното нали е правено за sandy bridge, но явно директния ъпдейт на чипа с биоса е сработил. Памет, хард - всичко.

Захранването е изключително безшумно. В момента в отворено състояние кутията като си допра ухото до нея чувам слабо само харда и вентилатора на процесора, който също е доста тих. :)

ПП. Пиша от него в момента :)

Чесито, ползвай си го със здраве. Може да щракнеш някоя снимка на компота да го видим и ние :?:

Еха. СЕАСОНИК-ът взе нали?
Не съм го тествал но явно съм уцелил в предположението, че е добро.
Пиши точно компонентите и цените.
И снимки и снимки. :)

Ето малко снимчици :)

Конфигурацията е следната:

Дъно: Sapphire Pure Platinum Z68 - цена нямам, защото не съм го купувал
Памет: Corsair 2x4 GB 1333 DDR3 - взето от Админ за 50лв :)
Процесор: Intel Core i5-3470 3.20 GHz BOX - 370лв
Захранване: SEASONIC SS-620GB - 147лв
Хард: Seagate Barracuda 1000GB 7200 64MB SATA 3 - 123лв
Монитор: Philips 226V4LAB LED - 220лв
Кутия: Daotech X1 - 33лв

Всичко освен паметта и дъното е купено от Outmax и си има гаранция

По натам ще снимаш и кутията и бъдещата видео карта, че нещо
в момента никъде няма наличности на Radeon.

Не видях да си написал горе-доло колко пари се изръси за всичко без дъното (комп. и монитор). Иначе честито, звяр е. :)

deadlycreeperbg каза:
Не видях да си написал горе-доло колко пари се изръси за всичко без дъното (комп. и монитор). Иначе честито, звяр е. :)

Има цени по компоненти :) Мерси :)

StormBreaker каза:
deadlycreeperbg каза:

Има цени по компоненти :) Мерси :)

Всичко е ТОП обаче да имаш предвид, че ако решиш да сменяш рамта да ми върнеш тази. Ще ти я платя 50 кинта колкото съм ти я дал.

Днес се сдобих и с видеокарта и конфигурацията е завършена! Sapphire Radeon HD7950.
За сега съм пробвал само Battlefield 3 и Guild Wars 2 като и двете ги кара на 60+ fps на ултра настройки FullHD. Много съм доволен :)

Към снимките от компютъра дето бях пуснал съм добавил и на видеокартата:
https://www.dropbox.com/sh/5onanxk3t2fujmo/-l98hMvhZ6

Забележете колко е голяма. Първата ми реакция като я видях на живо беше "omg! Това ще се побере ли в кутията?" :D Трябваше да преместя харддиска по-надолу, за да мога да я пъхна вътре :D

В кутия за 33 лв. да набуташ компютър за 2000 лв. и да работи добре си е направо чудо. :)
В крайна сметка кутията макар и евтина си се оказа добра.
Не знам как е потока на въздуха в нея при такава карта вътре ама виждам, че има място за вентилатори на дъното на кутията и може да помислиш да сложиш един да издухва навън(ако може де, не се вижда добре).

Иначе новата карта си отива на това дъно и този проц.
То всичко си пасна точно. Геймърска стабилна машина от всякъде.
Сега трябва да превъртиш и Far Cry 3 за да и се изкефиш максимално.
Много красива игра.

admin каза:
В кутия за 33 лв. да набуташ компютър за 2000 лв. и да работи добре си е направо чудо. :)
В крайна сметка кутията макар и евтина си се оказа добра.
Не знам как е потока на въздуха в нея при такава карта вътре ама виждам, че има място за вентилатори на дъното на кутията и може да помислиш да сложиш един да издухва навън(ако може де, не се вижда добре).

Иначе новата карта си отива на това дъно и този проц.
То всичко си пасна точно. Геймърска стабилна машина от всякъде.
Сега трябва да превъртиш и Far Cry 3 за да и се изкефиш максимално.
Много красива игра.

Не знам потока как е, но не ми пречи и отворена да е кутията :D Нали няма проблеми ако стои отворен капака?

То вярно, че и дъното Сапфир и видеото такова :) Много добре стана. :)

Back
Горе