Комютъра ми гасне ...

critrate

Registered
Здравейте.От извесно време имам проблем с компютъра . Изведнъж гасне.Опитвам се да го включа и само пресветква малкото ми екранче ,което си ми е на самата кутия ,но компа не се вкючва ... и така мога да си игра цял ден и ,от 100 пъти и вече компа се включва.... и като изминат 5-6 дена няма и толкова и прави същото ...

да знаете от какво може да е ? нещо по хардуера или от топлото ?

на екранчето на компа ми показва,че вмомента работи на 36 градуса температура и ,че нямам проблем по твърдите дискове
 
По скоро захранване на 1 приятел така правеше и после изгоря захранването :oops:
 
Може би проблемът да е от някой от охладителите особено този на процесора - не прави добре връзка, нужда от паста - изгорял вентилатор. Но при такъв случай след около 5 - 10 минути трябва да можеш да си включиш компютъра. Друг вариант е захранването да не ти прави добра връзка или да се е повредило, което изобщо не е добър вариант.
 
аз съм с повече вентилатори и не са изгорели ,защото гледам ,че се движат :D
на мен ми казаха ,че може да се разместила дънната платка или да си е от самия бутон ..
 
critrate каза:
аз съм с повече вентилатори и не са изгорели ,защото гледам ,че се движат :D
на мен ми казаха ,че може да се разместила дънната платка или да си е от самия бутон ..
Имах същия проблем преди време както ти казах ! Извадих си батерията на дънната платка позачистих слотовете след което почистих с духалка прахта светна навсакъде и се оправи ! Повери си и РАМ паметта дали не се е разместила по някакъв начин и да не ти дава контакт правилно въпреки че ще пиука ако е това проблема :) Просто почисти машината и какта казаха по-горе ако загрява може да се получават проблеми, а това че вентилаторите работят не значи че охлаждат с 2 пръста прах в кутията да циркулира :) При мен и от кабела на старите колони се получаваше смущение и не се пускаше компа само зареждаше клавиатурата но ни вест ни кост от операционната черен екран, как смених колоните също се оправи защото не веднъш ми се получава тоз проблем :)
 

Горе